А ви це знали? Крутий лайфхак, як пришвидшити процес приготування картоплі

Господині люблять подавати відварну, смажену, тушковану картоплю або ж готувати з неї пюре, передають Патріоти України.

Деякі досвідчені кулінари додають під час варіння коренеплоду шматок вершкового масла. Розмір, зазвичай, невеликий — як для бутерброда.

Як виявилося, це дозволить зварити картоплю набагато швидше, ніж при звичайному підході. Масло утворює особливу плівку, що дозволяє в рази прискорити процес варіння картоплі. До того ж, це надає картоплі приємний вершковий смак.

Наприклад, якщо ви хочете приготувати пюре якомога швидше, вам варто вчинити наступним чином: почистити картоплю, нарізати овоч слайсами і опустити в ємність з холодною водою хвилин на 5.

Потім відправити варитися в каструлю. Важливий момент полягає в тому, що рідина повинна тільки покривати коренеплід. Зверху кладемо вершкове масло і варимо на максимальному вогні не більше 8 хвилин. Потім готуємо так, як звикли. Зливаємо воду, додаємо воду або молоко і розминаємо картоплю.

Джерело: Ukr.Media

Це псує техніку! Названо головні помилки при розморожуванні холодильника

середа, 14 травень 2025, 13:09

Розмороження холодильника – це важливий процес, який впливає на ефективність роботи приладу та збереження продуктів. Багато хто нехтує правильним доглядом, що призводить до передчасного зносу техніки. Редакція FoodOboz розповість про основні помилки пр...

Це може здивувати! Ось що потрібно з'їсти о 13:00, щоб позбутися втоми до кінця дня

середа, 14 травень 2025, 12:05

Щоб не відчувати сильну втому та занепад сил у тілі після обіду, допоможуть корисні перекуси. Експерт назвала продукти, які варто їсти о 13:00 для кращого самопочуття, передають Патріоти України з посиланням на сайт The Mirror. Важливо їсти збалансова...