А ви це знали? Крутий лайфхак, як пришвидшити процес приготування картоплі

Господині люблять подавати відварну, смажену, тушковану картоплю або ж готувати з неї пюре, передають Патріоти України.

Деякі досвідчені кулінари додають під час варіння коренеплоду шматок вершкового масла. Розмір, зазвичай, невеликий — як для бутерброда.

Як виявилося, це дозволить зварити картоплю набагато швидше, ніж при звичайному підході. Масло утворює особливу плівку, що дозволяє в рази прискорити процес варіння картоплі. До того ж, це надає картоплі приємний вершковий смак.

Наприклад, якщо ви хочете приготувати пюре якомога швидше, вам варто вчинити наступним чином: почистити картоплю, нарізати овоч слайсами і опустити в ємність з холодною водою хвилин на 5.

Потім відправити варитися в каструлю. Важливий момент полягає в тому, що рідина повинна тільки покривати коренеплід. Зверху кладемо вершкове масло і варимо на максимальному вогні не більше 8 хвилин. Потім готуємо так, як звикли. Зливаємо воду, додаємо воду або молоко і розминаємо картоплю.

Джерело: Ukr.Media

Ранні ознаки деменції: ТОП-5 тривожних сигналів, які не можна ігнорувати

вівторок, 25 листопад 2025, 0:28

Деменція - це одне із серйозних неврологічних захворювань у 21 столітті. Британська національна служба охорони здоров’я (NHS) стверджує, що деменція вражає переважно людей похилого віку, причому ризик подвоюється кожні п’ять років після 65 років. Однак...

Ще п’ять хвилин у ліжку вранці? Дізнайтеся, чим це загрожує вашому тілу та настрою

вівторок, 25 листопад 2025, 0:09

Мабуть, ви теж часто думаєте: "Ще п’ять хвилин" після дзвінка будильника. Здається нешкідливою звичкою, але додатковий сон у ранкові години може погіршити самопочуття і енергію на весь день, передають Патріоти України. Інерція сну — це стан дезорієнтац...