Навіть найдешевшу каву можна приготувати смачно. Нічого надприродного - сіль, перець і трохи вершкового масла. Головне, строго слідувати черговості і дотримуватися пропорцій, передають Патріоти України.
Деякі поради взяті зі старовинної кулінарної книги СРСР. Так, кава тоді була не дуже, тому доводилося викручуватися.
Для приготування на 1 порцію:
Щоб смак кави розкрився, потрібно обсмажити її на сухій сковорідці 2-3 хвилини. Тут головне не перестаратися — пересмажена кава буде кислити і гірчити.
Сіль — підсилювач смаку, як і цукор. Вона здатна прибрати в каві гіркоту, досить додати пару крупинок перед заварюванням. Не пересолити.
Як тільки заварили, додаємо перець горошком і залишаємо на 2 хвилини. Наливаємо напій в чашку, горошок виймаємо. Додаємо цукор за бажанням і чайну ложку вершкового масла.
Американці називають таку каву Bulletproof. Вона сприяє роботі мозку, бадьорить і насичує. Якщо немає часу на повноцінний сніданок, кухлик такої кави наситить на кілька годин.
Ці прості добавки покращують смак і розчинної кави, тільки пропускаємо етап з обсмажуванням на сковорідці.
Що ще додати до кави, щоб було смачно:
Вчені встановили, що оливкова олія першого віджиму, яка є основою середземноморської дієти, зберігає свої корисні властивості навіть після смаження. Результати дослідження опубліковані у журналі Antioxidants, передають Патріоти України. Вважається, що ...
Православне свято 24 листопада за новим календарем (7 грудня за старим) - день пам'яті святої Катерини, Олександрійської мучениці (у народі - Катеринин день), а також преподобного Меркурія, пісника Києво-Печерського, а також преподобного Меркурія Черні...