А ви це знали? Лайфхак для справжніх господинь - як врятувати переварене м'ясо, яке стало гумовим

Якщо ненароком перетримати м'ясо, воно стає дуже гумовим і погано пережовується. Але це зовсім не означає, що продукт уже зіпсований і його їсти не можна. Тим більше, варто зважити на те, що він ще й дороговартісний. Тому потрібно зробити так, щоб страву все ж можна було подати до столу. Лайфхаком поділилась Марія Золотова на сторінці Кулінарні рецепти Рецепти страв у Facebook, передають Патріоти України.

Якщо м'ясо все ж переготувалось, його потрібно нарізати на невеликі шматочки, помістити в миску та засипати зверху цибулею. Покласти зверху помідори, полити олією, збризнути лимонним соком і присолити. М'ясо стане соковитим і м'яким.

Рецептом, в якому все прораховано за хвилинами, поділилась olha.holovina на своїй сторінці в Instagram. Так м'ясо точно вийде смачним і приготується рівномірно. Запечене м'ясо на бутерброди

Інгредієнти:

  • окіст свинячий – 1,5 кг
  • оливкова олія – 4 ст. л.
  • сухе червоне вино – 80 мл
  • суміш спецій – 3 ст. л.
  • сіль – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. М'ясо помити, протерти сухою серветкою.
  2. Порізати на довільні шматочки.
  3. Олію, вино та спеції змішати.
  4. Цією сумішшю змастити м'ясо.
  5. Натягнути спеціальною сіткою та залишити маринуватися в холодильнику на 20-24 год.
  6. Викласти у форму, випікаємо 15 хвилин за температури 250 градусів під кришкою.
  7. Перевернути м'ясо і готувати ще 15 хвилин.
  8. Зменшити температуру до 200 градусів, випікати далі під кришкою по 30 хвилин із кожного боку.
  9. Після цього зняти кришку і готувати ще по 15 хвилин із двох сторін, щоб утворилася скоринка.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...