А ви це знали? Лайфхак для справжніх господинь - як врятувати переварене м'ясо, яке стало гумовим

Якщо ненароком перетримати м'ясо, воно стає дуже гумовим і погано пережовується. Але це зовсім не означає, що продукт уже зіпсований і його їсти не можна. Тим більше, варто зважити на те, що він ще й дороговартісний. Тому потрібно зробити так, щоб страву все ж можна було подати до столу. Лайфхаком поділилась Марія Золотова на сторінці Кулінарні рецепти Рецепти страв у Facebook, передають Патріоти України.

Якщо м'ясо все ж переготувалось, його потрібно нарізати на невеликі шматочки, помістити в миску та засипати зверху цибулею. Покласти зверху помідори, полити олією, збризнути лимонним соком і присолити. М'ясо стане соковитим і м'яким.

Рецептом, в якому все прораховано за хвилинами, поділилась olha.holovina на своїй сторінці в Instagram. Так м'ясо точно вийде смачним і приготується рівномірно. Запечене м'ясо на бутерброди

Інгредієнти:

  • окіст свинячий – 1,5 кг
  • оливкова олія – 4 ст. л.
  • сухе червоне вино – 80 мл
  • суміш спецій – 3 ст. л.
  • сіль – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. М'ясо помити, протерти сухою серветкою.
  2. Порізати на довільні шматочки.
  3. Олію, вино та спеції змішати.
  4. Цією сумішшю змастити м'ясо.
  5. Натягнути спеціальною сіткою та залишити маринуватися в холодильнику на 20-24 год.
  6. Викласти у форму, випікаємо 15 хвилин за температури 250 градусів під кришкою.
  7. Перевернути м'ясо і готувати ще 15 хвилин.
  8. Зменшити температуру до 200 градусів, випікати далі під кришкою по 30 хвилин із кожного боку.
  9. Після цього зняти кришку і готувати ще по 15 хвилин із двох сторін, щоб утворилася скоринка.

Навіть худі під загрозою! Вчені розповіли, який жир прискорює старіння серця

неділя, 24 серпень 2025, 8:47

Дослідження за участю понад 21 тис. осіб показало, що вісцеральний жир, який накопичується навколо печінки, шлунка та кишечника, пов’язаний із прискореним старінням серця і судин, передають Патріоти України. На відміну від підшкірного жиру, який можна ...

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...