Фахівці радять у жодному разі не нехтувати сніданком. Це те "паливо", яке потрібно нашому організму саме зранку. Про це в ефірі "Київ24" розповів Антон Шкіряк, лікар-нейрохірург вищої категорії, передають Патріоти України.
Як пояснив фахівець, зранку усі обмінні процеси починають посилюватися. Зокрема, виділяється шлунковий сік. "Мелатонін впав, ви прокинулися, процеси запустилися. Машина працює. Для цієї машини потрібне саме зранку паливо", — наголосив він.
"Якщо вам снідати не хочеться, значить ви дуже пізно вечеряли. Це є абсолютно нормальним поясненням. Саме тому вечеря має бути не пізніше, ніж о 8 вечора", — зауважує Шкіряк. Фахівець пояснив: якщо ви п'єте каву без цукру та молока — це не сніданок.
"Але якщо ви додали цукор, молоко. Це вже якесь латте-макіато або капучіно зі шматком сиру - це вже сніданок. Так, він скудний і недостатній. Найімовірніше, у вас будуть певні когнітивні порушення і ви будете дуже нудними дідусем чи бабусею, коли постарієте. Але це вже сніданок", — завершив хірург.
Сьогодні полиці магазинів заповнені продуктами з позначкою "healthy", але не все, що продається під виглядом корисного, справді таким є. Багато популярних перекусів і готових страв містять приховані цукри, жири та добавки, які роблять їх небезпечнішими...
Багато хто вважає картоплю ворогом стрункої фігури, але дієтологи переконують у зворотному. Якщо готувати її правильно - вареною чи запеченою, без жиру та важких соусів, - вона може стати ідеальним продуктом у дієті для схуднення, передають Патріоти Ук...