А ви це знали? Лікар пояснив, чому вкрай важливо снідати - є наукові аргументи

Фахівці радять у жодному разі не нехтувати сніданком. Це те "паливо", яке потрібно нашому організму саме зранку. Про це в ефірі "Київ24" розповів Антон Шкіряк, лікар-нейрохірург вищої категорії, передають Патріоти України.

Як пояснив фахівець, зранку усі обмінні процеси починають посилюватися. Зокрема, виділяється шлунковий сік. "Мелатонін впав, ви прокинулися, процеси запустилися. Машина працює. Для цієї машини потрібне саме зранку паливо", — наголосив він.

"Якщо вам снідати не хочеться, значить ви дуже пізно вечеряли. Це є абсолютно нормальним поясненням. Саме тому вечеря має бути не пізніше, ніж о 8 вечора", — зауважує Шкіряк. Фахівець пояснив: якщо ви п'єте каву без цукру та молока — це не сніданок.

"Але якщо ви додали цукор, молоко. Це вже якесь латте-макіато або капучіно зі шматком сиру - це вже сніданок. Так, він скудний і недостатній. Найімовірніше, у вас будуть певні когнітивні порушення і ви будете дуже нудними дідусем чи бабусею, коли постарієте. Але це вже сніданок", — завершив хірург.

Народні прикмети на 5 квітня. Що українці традиційно робили цього дня для сімейного щастя

субота, 5 квітень 2025, 7:05

Народне свято 5 квітня відоме під назвами Федулів день, Федул-вітреник, Федора-вітрениця. 5 квітня за новим стилем (18 квітня за старим) віряни традиційно вшановують пам'ять читця Феодула, преподобного Марка Афінського і святої Феодори Солунської. За с...

А ви це знали? Для чого досвідчені господині заморожують цибулю

субота, 5 квітень 2025, 5:40

Кожному відомо, що з усього овочевого достатку існують ті овочі, що марно заморожувати.передають Патріоти України. Серед них – цибуля, але деякі домогосподарки навіщось продовжують прибирати її в морозилку. Навіщо це робити і яка у цьому практична кори...