А ви це знали? Лікарі назвали ТОП-3 популярні продукти, які уповільнюють ваш метаболізм

Деякі упаковані продукти з високим вмістом цукру, жиру та натрію можуть бути у вашому щоденному раціоні, тим самим провокуючи виникнення різних проблем зі здоров'ям, передають Патріоти України.

Доктор Кельвін Фернандес розповів про три найпоширеніші оброблені продукти, які можуть бути на вашій кухні просто зараз і сповільнювати ваш метаболізм. Отже, на ці продукти слід звернути увагу насамперед. Про це пише She Finds.

Пластівці на сніданок

Сухі сніданки стали основним продуктом харчування в багатьох сім'ях і цінуються за зручність та різноманітність. Однак їхній зв'язок із потенційним уповільненням метаболізму полягає у високому вмісті цукру і рафінованому зерні. Багато розфасованих круп містять багато цукру й позбавлені необхідних поживних речовин і клітковини, необхідних для підтримки здорового обміну речовин.

Фернандес каже, що: "Багато сухих сніданків містять зерно з високим ступенем переробки і надмірну кількість цукру, що призводить до підвищення рівня інсуліну в крові. Це може уповільнити обмін речовин. Здоровішою альтернативою можуть бути сніданки з високим вмістом білка, такі як яйця або простий грецький йогурт".

Перероблене м'ясо

Оброблене м'ясо, таке як ковбаси, сосиски, бекон та інші м'ясні делікатеси, є зручним доповненням до багатьох раціонів. Однак їхній зв'язок із потенційним сповільненням метаболізму зумовлений, насамперед, високим вмістом насичених жирів і натрію. У цих продуктах часто бракує необхідних поживних речовин і білка, які допомагають прискорити обмін речовин та підтримувати високий рівень енергії.

"Такі продукти, як хот-доги і ковбаси часто містять багато натрію і нітратів. Вони можуть сприяти затримці води та підвищенню кров'яного тиску, сповільнюючи обмін речовин. Натомість розгляньте можливість вибору нежирних білків, таких як курка, індичка або риба", — каже Фернандес.

Для дієти, корисної для метаболізму, рекомендується обмежити споживання обробленого м'яса і зосередитися на нежирних джерелах білка й цільних продуктах, багатих необхідними поживними речовинами.

Локшина швидкого приготування

Локшина швидкого приготування — популярний і зручний продукт, але вона негативно впливає на обмін речовин через низьку поживну цінність і високий вміст рафінованих вуглеводів. У цій локшині зазвичай не вистачає необхідних поживних речовин, клітковини і білка, необхідних для підтримки здорового рівня метаболізму; Крім того, високий вміст солі може призвести до затримки води.

Фернандес наголошує, що "локшину швидкого приготування часто обирають з міркувань зручності, але в ній не вистачає білка, вона багата на насичені жири і прості вуглеводи. Це може сприяти уповільненню метаболізму. Замініть її цільнозерновими макаронами, щоб забезпечити організм більшою харчовою цінністю".

Ви можете вживати локшину швидкого приготування, але рідко і в помірних кількостях, дотримуючись при цьому збалансованої дієти, багатої на цільнозернові продукти, нежирні білки та овочі.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...