А ви це знали? Лікарі пояснили, чому небезпечно часто заварювати чай у пакетиках

Пакетований чай може стати джерелом небезпеки через вивільнення сотень мільйонів наночастинок пластику при частому заварюванні, попередили експерти. Вони зазначили, що ці речовини можуть накопичуватися в крові, печінці та нирках, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

За словами фахівців, у процесі заварювання пакетиками чаю виділяється мікропластик, який під впливом високої температури розкладається на штучні наночастки, кількість яких у сотні мільйонів разів перевищує кількість мікрочастинок пластику.

При регулярному вживанні вони можуть накопичуватися в органах та системах організму. За даними досліджень, переважно це стосується крові, печінки та нирок. Це може збільшити ризик розвитку різних онкологічних захворювань. Експерти рекомендують надавати перевагу листовому або гранульованому чаю, щоб уникнути потенційних ризиків, пов'язаних зі споживанням частинок пластику.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...