А ви це знали? Лікарі пояснили, чому небезпечно часто заварювати чай у пакетиках

Пакетований чай може стати джерелом небезпеки через вивільнення сотень мільйонів наночастинок пластику при частому заварюванні, попередили експерти. Вони зазначили, що ці речовини можуть накопичуватися в крові, печінці та нирках, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

За словами фахівців, у процесі заварювання пакетиками чаю виділяється мікропластик, який під впливом високої температури розкладається на штучні наночастки, кількість яких у сотні мільйонів разів перевищує кількість мікрочастинок пластику.

При регулярному вживанні вони можуть накопичуватися в органах та системах організму. За даними досліджень, переважно це стосується крові, печінки та нирок. Це може збільшити ризик розвитку різних онкологічних захворювань. Експерти рекомендують надавати перевагу листовому або гранульованому чаю, щоб уникнути потенційних ризиків, пов'язаних зі споживанням частинок пластику.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...