Пакетований чай може стати джерелом небезпеки через вивільнення сотень мільйонів наночастинок пластику при частому заварюванні, попередили експерти. Вони зазначили, що ці речовини можуть накопичуватися в крові, печінці та нирках, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
За словами фахівців, у процесі заварювання пакетиками чаю виділяється мікропластик, який під впливом високої температури розкладається на штучні наночастки, кількість яких у сотні мільйонів разів перевищує кількість мікрочастинок пластику.
При регулярному вживанні вони можуть накопичуватися в органах та системах організму. За даними досліджень, переважно це стосується крові, печінки та нирок. Це може збільшити ризик розвитку різних онкологічних захворювань. Експерти рекомендують надавати перевагу листовому або гранульованому чаю, щоб уникнути потенційних ризиків, пов'язаних зі споживанням частинок пластику.
На полицях українських супермаркетів можна знайти чимало видів риби - замороженої, копченої, солоної. Але мало хто знає, що деякі з них можуть бути небезпечними для здоров’я. РБК-Україна (проект Styler) розповідає, яка риба може бути справжньою отрутою...
Холодильник відіграє ключову роль у щоденному побуті, адже саме в ньому зберігаються продукти, термін придатності яких завдяки належним умовам значно подовжується. Щоб прилад залишався ефективним і надійним, він потребує регулярного та дбайливого догля...