А ви це знали? Лікарі з'ясували, що станеться, якщо кожен день з'їдати по два банана

Банани - один з найдоступніших для українців фруктів. Вони солодкі, поживні, й корисні. Проте і тут варто знати норму. Лікарі кажуть, що 2-3 банани на день зроблять вас здоровішими, але більше їх їсти не варто. Про це розповіла лікар із США Люсія Гарсія, передають Патріоти України.

Медик розповідає, що цукор в банані швидко перетворюється на глюкозу, яка моментально засвоюється організмом і є швидким джерелом енергії. "Два середніх банана забезпечують достатньо енергії для 90 хвилин енергійних вправ, тому багато спортсменів люблять їсти банани під час змагань. Банани корисні, але не можна їсти багато, просто їжте 2-3 банани на день", - пише медик.

Що буде, якщо їсти занадто багато бананів

Якщо з’їсти занадто багато бананів за короткий проміжок часу, це призведе до різкого підвищення рівня магнію і калію в крові, в результаті чого в організмі порушиться баланс мікроелементів, що шкідливо для здоров’я.

Крім того, у бананах багато цукру. Середній банан містить близько 15 грамів цукру. Занадто багато цукру в організмі легко перетворюється на жир, що призводить до ожиріння.

Надмірний цукор також зв'язується з колагеном у шкірі, послаблюючи функцію відновлення та регенерації колагену на шкірі, що призводить до передчасного старіння шкіри. Середній банан містить 105 калорій. З’їдання 6 бананів на день додає 630 калорій, а це забагато.

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...

ТОП-2 помилки, через які свиняча печінка виходить жорсткою та гіркою

четвер, 21 листопад 2024, 16:12

Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...