Мандарини - корисний фрукт, через те, що в ньому міститься величезна кількість вітамінів і мінералів. Однак вживати мандарини можна далеко не всім і деяким людям - дуже обмежено. Яка користь від мандаринів і кому їх їсти протипоказано - читайте в матеріалі нижче, передають Патріоти України.
Ці цитрусові - відмінне джерело вітамінів А, С, Р, В, К, D, кальцію, магнію і калію, а також рутина, лютеїну, ефірних олій і мінеральних солей. У мандаринах міститься велика кількість фітонцидів - природних антибіотиків. Тому ці фрукти дуже корисні в період простудних захворювань.
Мандарин допомагають зміцнити зір, бо в них міститься багато речовин, які покращують кровопостачання в очницях, покращують зоровий нерв і підвищують гостроту зору. Також корисний цей фрукт і для шлунка - мандарини допомагають перетравлювати жир, зменшують запалення в жовчному міхурі та печінці й нормалізують мікрофлору.
Для шкіри мандарини просто незамінні - їх можна приймати й всередину, і використовувати як косметичний засіб. Це позбавить від висипань, подразнень і звузить пори. Мандарини допомагають роботі серця і знижують ризик інсульту та інфаркту. А ще цей фрукт допомагає схуднути, оскільки він не калорійний, хоча і дуже солодкий. У мандаринах багато клітковини, яка прискорює метаболізм.
Є у великих кількостях мандарини дієтологи не рекомендують людям з ожирінням і діабетом. Варто обмежитися всього двома мандаринками на добу. З великою обережністю мандарини потрібно вживати алергікам, бо вони можуть викликати кропив'янку. Не варто їсти мандарини в період загострення захворювань шлунково-кишкового тракту. Особливо варто бути обережним людям з гастритом, виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки.
Як відзначають лікарі, здоровим дорослим можна з'їсти не більше 5-7 мандаринок за один день. Стандартна норма-3-5 штук в день. Дітям старше 7 років - не більше трьох штук в день. А ось малюкам не варто давати мандарини – це може спровокувати алергічну реакцію.
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...