А ви це знали? Міфи про каву, які давно розвінчали вчені

Кава - це чудовий напій, що містить в своєму складі кофеїн. Багато людей вважають каву шкідливим напоєм, через те що довіряють різним міфам, легендам і страшилкам. Вони категорично відмовляються від вживання кави, так і не дізнавшись всієї правди. Ось найпоширеніші міфи про кавовий напій, передають Патріоти України.

  1. За допомогою кави виводиться кальцій з організму, що призводить до уповільнення зростання. Даний напій і правда виводить невеликі обсяги кальцію з організму, але на людський зріст це не впливає. Виведення кальцію помічено у людей, що вживають каву в літньому віці. При споживанні молочних продуктів, відбувається компенсація втраченого організмом кальцію.
  2. Кава впливає на підвищення рівня холестерину. При вживанні даного напою рівень холестерину підвищується не значно, що не може зробити негативного впливу на людський організм. Холестерин підвищується під дією кафестолу, який містить кавовий напій. Кафестол знаходиться в кавовій олії, яку можливо відокремити від кави за допомогою паперового фільтра.
  3. Через каву організм піддається зневодненню. Британськими вченими проведено експеримент, в якому одна група чоловіків пила каву, а друга воду в однаковій кількості. Результати показали, що і у першої і у другої групи чоловіків рідина в організмі була присутня в однаковій кількості. Кофеїн є сечогінним засобом, але він не впливає на вміст рівня води в людському організмі.
  4. Кава знижує похмільний синдром. Кава не має властивості виведення алкоголю з організму і не може сприяти протверезінню. Даний напій здатний стимулювати центральну нервову систему, у людини на деякий час з'являється бадьорість, зібраність і сфокусованість. Завдяки каві можна прокинутися, отримати заряд бадьорості, але не позбутися від похмільного синдрому.
  5. При вживанні кави відбувається схуднення. Вживання кави впливає на прискорення процесу обміну речовин, але не на втрату ваги. При додаванні в кавовий напій вершків, молока і цукру, людина може навіть набрати вагу.

Вживання кави призводить до неспання організму протягом певної кількості часу. Даний напій вранці може підняти настрій на цілий день. Але варто пам'ятати, що вживання кави має бути в міру, особливо за наявності протипоказань до кофеїну.

Джерело: Ukr.Media

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...