А ви це знали? На якій олії найкраще смажити рибу, а яка може зіпсувати смак

Іспанські вчені провели дослідження зміни корисних сполук у рибі під час смаження і встановили, яка олія найкраще підходить для приготування продукту, передають Патріоти України.

Науковці довели, що вид олії безпосередньо впливає на зміни, які відбуваються в рибі під час смаження. Саме тому особливо важливим є етап вибору олії для приготування продукту. Оскільки вона може як збагатити смак риби, так і спровокувати утворення токсинів, які вкрай небезпечні для здоров’я. Розповідаємо, яка олія найкраща для смаження риби, бо вона зберігає всі корисні жирні кислоти і робить страву значно смачнішою.

Яка олія найкраща для смаження риби: дослідження вчених

Під час експерименту дослідники смажили рибу на оливковій та соняшниковій олії. Головний висновок, який зробили науковці під час приготування риби на соняшниковій олії був таким: у процесі смаження утворюються продукти окислення – альдегіди, частина яких є вкрай токсичною для організму людини.

Натомість після смаження риби на оливковій олії та приготування продукту в мікрохвильовій печі альдегідів не було виявлено.

Тому вчені дійшли висновку, що вибір олії безпосередньо впливає на користь смаженої риби. Також було встановлено, що під час смаження на соняшниковій олії риба втрачає більше поліненасичених жирних кислот, що впливає на погіршення її смакових властивостей.

Науковці наполягають на тому, що рибу краще смажити на оливковій олії, яка зберігає харчову цінність та поживність продукту. А також не завдає шкоди організму, оскільки під час смаження не утворює токсинів. Для запікання вчені рекомендують теж використовувати оливкову олію, яка надасть страві більш насиченого смаку і збагатить корисними речовинами.

Не робіть помилок! Що не можна їсти після хурми

вівторок, 21 січень 2025, 10:12

Вже давно на полицях наших магазинів та прилавках ринків продаються різноманітні екзотичні фрукти. Ми залюбки їх купуємо, та з насолодою споживаємо. Один з них – хурма, передають Патріоти України. Ці помаранчеві плоди мають масу корисних властивостей. ...

Чому риба в духовці виходить сухою: Ось яких помилок припускаються господині

вівторок, 21 січень 2025, 7:12

Найкорисніше запекти рибу в духовій шафі. Цього принципу дотримуються всі спеціалісти, складаючи меню для схуднення чи дієти. Але не завжди риба, приготована таким чином виходить смачною та соковитою. Якщо ви припустились при готуванні певних помилок,...