А ви це знали? Навіщо до дерунів потрібно додавати моркву

Здавалося б, деруни може приготувати будь-яка господиня, яка має в будинку картоплю.

Однак не все так просто, як це може здатися на перший погляд.

Подробиці

Є кілька секретів приготування найсмачніших дерунів, які важливо знати, щоб страва вийшла смачною та неповторною.

Що потрібно зробити, щоб вони вийшли соковиті та неймовірно смачні:

  • картоплю слід натерти на тертці з великими отворами, можна залишити “старий” варіант – дрібна терка або м’ясорубка;
  • моркву важливо натерти на дрібній терці, з найменшими «комірками», щоб вона змогла просмажитись у дерунах;
  • якщо моркву натерти на велику тертку, то деруни не будуть соковиті, морква залишиться твердою;
  • не потрібно поспішати зливати картопляний сік, його потрібно залишити на 10 хвилин у мисці, щоб осів крохмаль, який після цього можна повернути в тісто;
  • крохмаль зробить деруни ще соковитішими і хрусткими;
  • цибулю важливо порізати кубиками і з’єднати з морквою та картоплею, після чого все посолити і поперчити;
  • додати до дерунів 1 яйце і ложку сметани, можна ще гашену оцтом соду (на кінчику ножа).

Після цього слід замісити тісто, не забувши додати 2 ложки борошна.

Потім слід обсмажити деруни з двох боків, другий – під кришкою.

Названо квартири, які нагріваються найбільше: У спекотну погоду скористайтеся простим трюком

неділя, 31 серпень 2025, 23:55

Коли температура на вулиці перевищує +30°C, а сонце нещадно б'є в шибки, життя на останньому поверсі може перетворитися на справжнє випробування. Багато мешканців багатоповерхівок скаржаться на надмірне нагрівання помешкань - але чи можна цьому зарадит...

Кардіохірург назвав одну просту вправу, яке може врятувати вам життя

неділя, 31 серпень 2025, 17:45

Американський кардіохірург Дмитро Яранов заявив, що одна проста щоденна звичка може суттєво знизити ризик інфаркту та інших небезпечних серцево-судинних ускладнень, передають Патріоти України. За словами лікаря, заміна хоча б 30 хвилин сидіння на швидк...