А ви це знали? Навіщо до дерунів потрібно додавати моркву

Здавалося б, деруни може приготувати будь-яка господиня, яка має в будинку картоплю.

Однак не все так просто, як це може здатися на перший погляд.

Подробиці

Є кілька секретів приготування найсмачніших дерунів, які важливо знати, щоб страва вийшла смачною та неповторною.

Що потрібно зробити, щоб вони вийшли соковиті та неймовірно смачні:

  • картоплю слід натерти на тертці з великими отворами, можна залишити “старий” варіант – дрібна терка або м’ясорубка;
  • моркву важливо натерти на дрібній терці, з найменшими «комірками», щоб вона змогла просмажитись у дерунах;
  • якщо моркву натерти на велику тертку, то деруни не будуть соковиті, морква залишиться твердою;
  • не потрібно поспішати зливати картопляний сік, його потрібно залишити на 10 хвилин у мисці, щоб осів крохмаль, який після цього можна повернути в тісто;
  • крохмаль зробить деруни ще соковитішими і хрусткими;
  • цибулю важливо порізати кубиками і з’єднати з морквою та картоплею, після чого все посолити і поперчити;
  • додати до дерунів 1 яйце і ложку сметани, можна ще гашену оцтом соду (на кінчику ножа).

Після цього слід замісити тісто, не забувши додати 2 ложки борошна.

Потім слід обсмажити деруни з двох боків, другий – під кришкою.

Що ви побачили першим на картинці? Це розкаже про вас більше

середа, 24 липень 2024, 8:10

Подивіться на картинку та скажіть, що ви побачили на ній насамперед, передають Патріоти України. Печера:. Голова:. Дерево:. Море:. Важливо пам'ятати, що це лише орієнтовний тест, і він не може дати вам абсолютно точну характеристику.

Це може шокувати! ТОП-10 фактів про смерть, які ви могли не знати

середа, 24 липень 2024, 7:55

Смерть - це тема, яка у більшості людей викликає страх. Та іноді, чим більше знаєш про якусь річ, тим менше вона лякає. Експерти розповіли для EverydayHealth 10 фактів про смерть, які ви могли не знати, передають Патріоти України. Існує великий перелік...