А ви це знали? Навіщо до кави додавати скибочку лимона

Мільйони людей люблять пити чай із лимоном. Найцікавіше, що скибочку лимона можна додавати до кави, передають Патріоти України.

Подібне поєднання може викликати чимало запитань, тож варто розібратися у деталях.

Що буде, якщо до кави додати трохи лимону

Поєднання лише здається якимось дивним. Насправді трохи лимона смак кави точно гіршим не зробить.

За підсумками напій отримає більш насичений аромат та смак. А з кожним ковтком відчуватиметься легка кислинка. Звичайно, лимон не варто додавати в каву з молоком, адже в цьому випадку може виявитися діарея та інші проблеми зі шлунком.

Захист імунітету

Ні для кого не секрет, що у складі лимона високий вміст вітаміну С. Цей вітамін зміцнює імунітет та допомагає при застудах. Найцікавіше, що склад натуральної кави багато хто ігнорує. Якщо розглядати кофеїн, він також захищає імунітет.

Також у натуральних кавових зернах можна зустріти залізо, цинк та інші корисні речовини. Тому каву з лимоном можна назвати чудовою альтернативою звичайному чаю.

Допомагає при схудненні

Кофеїн прискорює метаболізм та виводить токсини з організму. Лимон має схожі властивості. Тому поєднання обох продуктів можна назвати універсальним у всіх сенсах. Фахівці зазначають, що після споживання такого напою значно знижується апетит.

Поліпшується робота мозку

Мільйони людей п’ють каву вранці, щоб швидше підбадьоритися. А хтось замислювався, з чим пов’язана така властивість? Кава покращує пам’ять та концентрацію. Якщо розглядати корисні властивості лимона, вони аналогічні. Поєднання кофеїну та лимона дають заряд сил та енергії на цілий робочий день. Однак такий напій не варто споживати частіше одного разу на день, оскільки можуть виникнути побічні ефекти.

Протипоказання

Кава – це один із найпопулярніших напоїв. Багато людей п’ють каву кілька разів на день, навіть не замислюючись про можливі негативні наслідки. Каву з лимоном не варто споживати людям, які страждають:

  • Гіпертонію.
  • Гастрит.
  • Виразку шлунка.
  • Хворобами серця.

З побоюванням варто споживати каву вагітним жінкам і в період лактації. Здоровій людині також не варто зловживати цим напоєм. Понад 1 чашка на день може спровокувати негативні наслідки.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Яка частина курки найшкідливіша і чому її не можна їсти

вівторок, 27 серпень 2024, 6:12

Не жирне, дієтичне м’ясо курки віддавна цінилось та було дуже популярним. Курятина й по ціні недорога, та й варіантів приготування страв з неї дуже багато, передають Патріоти України. Чому курятина стала дуже популярною. Крім переваги у дешевизні та шв...

А ви це знали? Для чого класти бананову шкірку у каструлю з м’ясом - кулінарний лайфхак

понеділок, 26 серпень 2024, 23:30

Відварене м’ясо смачне, коли воно виходить ніжне на смак. Іноді щось йде зовсім за іншим сценарієм, тож задоволення від страви неможливе. І справа зовсім не у майстерності господині, хоча це також важливо, передають Патріоти України. Іноді підводить як...