А ви це знали? Навіщо додавати соду в яловичу печінку перед приготуванням

Багато хто відмовляється від вживання яловичої печінки через те, що при приготуванні вона виходить жорсткою. Але досвідчені кулінари знають, як приготувати печінку так, щоб вона вийшла м’якою та ніжною, передають Патріоти України.

Подробиці

Потрібно додати соду на деякий час перед приготуванням страви.

У готовій страві сода на смак не впливає і не відчувається, якщо потім ретельно промити печінку.

Інгредієнти:

  • яловича печінка – 400-500 грамів;
  • сода – 1 ст. ложка;
  • олія рослинна – 2-3 ст. ложки;
  • часник – 1 зубчик;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • прованські трави – 1 чайна ложка;
  • чорний перець – щіпка;
  • сіль – щіпка.

Як готувати

Спочатку печінку потрібно залишити в холодній воді на 10 хвилин. Тільки після цього слід нарізати на шматки.

Потім потрібно додати соду, ретельно перемішати і залишити на півтори години.

Після цього шматки печінки добре промиваються у проточній воді, щоб на них не залишилося соди.

Змішавши борошно, сіль, перець та спеції разом, висипаємо їх у тарілку.

У цій масі потрібно обваляти шматочки печінки перед тим як відправляти на розігріту сковороду.

Готується печінка 15 хвилин, після чого до готової страви потрібно додати часник.

Подати до столу страву можна разом із овочами.

Смачного!

Розставлено крапки над "і": Чи корисно їсти сало вранці

вівторок, 24 червень 2025, 12:05

Дієтологи стверджують, що сало позитивно впливає на весь організм. Однак, його терапевтична дія досягається лише в тому разі, якщо з’їдати не більше 30 г. Сало можна поєднувати з сирими овочами, які можна приправити натуральним оцтом та олією. Такі про...

Можна нарватися на штраф! Названо речі, які заборонено перевозити в авто

вівторок, 24 червень 2025, 10:55

Загальновідомо, під час зупинки транспортного засобу поліцейським штраф може бути накладено не лише за порушення правил дорожнього руху. Наявність у салоні чи багажнику автомобіля забороненого або неправильно оформленого вантажу також може стати підста...