А ви це знали? Навіщо додавати столову ложку олії в рис перед початком варіння

Рисова каша - один із найпопулярніших гарнірів. Страву люблять і невибагливі в їжі люди, і найдосвідченіші гурмани. Здавалося б, всі хитрощі приготування цієї страви давно відомі, передають Патріоти України.

Але виявляється, є маленький лайфхак, про який знають далеко не всі. Так, деякі хитрі кулінари завжди додають у каструлю з рисовою крупою одну столову ложку рослинної олії і лише після цього заливають масу водою.

Навіщо використовувати олію? І чому її потрібно додавати так рано? Відповіді ці питання дуже прості. Виявляється, додавання олії – це запорука приготування страви з ідеальною консистенцією.

За рахунок в’язкого компонента на поверхні крупи з’явиться тонка плівка, яка запобігатиме злипанню рисинок. Діяти потрібно наступним чином: насипати рис в каструлю, додати олію (1 ст. л. на кожні 100 г крупи), ретельно перемішати масу, залити її водою і почати варіння.

У результаті страва вийде розсипчастою. І не доведеться експериментувати із співвідношенням інгредієнтів та тривалістю приготування.

Важливий момент: змішувати з олією саме сирий промитий рис. Якщо використовувати олію продукт після додавання води, то ефект виявиться не таким помітним.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...