А ви це знали? Навіщо додавати у бульйон лимонну кислоту - секрет, який врятував не одну страву

Існує цілий ряд правил, що дозволяє приготувати ідеальний, прозорий і золотистий бульйон. Залежно від того, з якою метою він вариться – основа для супу чи холодець, – м’ясо та овочі кладуть у холодну чи гарячу воду, а іноді зливають воду, але це потрібно знати, передають Патріоти України.

Дуже важливо знати, як повернути бульйону потрібний колір та вигляд, якщо всі ці правила були проігноровані ще на етапі приготування.

Подробиці

Помилки

1.Вважається, що бульйон не вийде приготувати смачним, якщо покласти м’ясо та овочі у гарячу воду.

Виправити смак та аромат буде вже складно.

2.Крім того, неможливо приготувати щось путнє із замороженого м’яса.

Чекайте на появу рясної піни та інших згустків, які не прикрасять жодну нормальну страву.

3.І, само собою, вариться смачний бульйон не менше ніж 3 години на слабкому вогні.

Що робити з темним бульйоном

Якщо ці та інші правила стали відкриттям, приготувати прозору основу для супу все ще можливо.

І тут допоможе лимонний сік. Достатньо додати в киплячий бульйон сік лимона.

Секрет у тому, що лимонна кислота сприяє зсіданню білка, а смак майбутнього супу при цьому не постраждає.

Як збалансувати дієту для краси та здоров’я з вітамінами

понеділок, 28 квітень 2025, 16:29

Краса починається зсередини — це не просто влучний вираз, а науково доведений факт. Стан шкіри, волосся, нігтів, як і всього організму залежить від того, що ми їмо. Адже збалансоване харчування, яке містить вітаміни, мінерали та інші корисні речовини, ...

Власникам пухнастиків на замітку! Чи можуть коти ображатися - вчені дали однозначну відповідь

понеділок, 28 квітень 2025, 12:56

Серед особливостей інтелекту, які ми часто приписуємо котам, є така негативна риса, як мстивість. Люди нерідко вважають, що пухнасті тваринки здатні запам’ятовувати, хто приніс їм негативні емоції, формувати до них почуття образи і відповідати їм взаєм...