А ви це знали? Навіщо додавати в гречку соду при варінні - досвідчені господині поділилися лайфхаком

Не всі знають про те, що додавання щіпки харчової соди в гречану кашу під час її приготування зробить крупу більш пухкою. Багато що звичайно залежить від самої гречки, передають Патріоти України.

Але в будь-якому випадку сода тільки покращить вашу страву. Головне, не переборщити. При варінні гречки потрібно додати у воду соди на кінчику ножа, не більше. Якщо додати більше, то каша гірчитиме.

Такий лайфхак дозволяє також нейтралізувати специфічний запах гречаної крупи. А ще, якщо ви недостатньо добре помили гречку, то сода виштовхне на поверхню всі лусочки і бруд, що потрапили в кашу. Їх залишиться лише зібрати ложкою. Також ті, хто регулярно додає в гречку соду, зауважили, що каша при варінні не підгоряє, і її не потрібно для цього помішувати.

Як правильно варити гречку

Переберіть та промийте крупу. Залийте її водою у пропорції 2:1. Ставимо гречку на плиту та доводимо до кипіння. Потім додаємо щіпку солі. Коли крупа майже звариться і набухне, потрібно додати соду. Після цього гречка одразу стане пухкою. Зменшуємо вогонь і варимо ще пару хвилин до повного випаровування води. За бажання додаємо в готову гречку вершкове масло

Господиням на замітку! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

понеділок, 24 лютий 2025, 7:12

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...

Народні прикмети на 24 лютого. Чому українським жінкам та дівчатам цього дня заборонялося заплітати волосся

понеділок, 24 лютий 2025, 7:05

Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...