Напевно, багато хто і не чув про те, що в котлетний фарш потрібно додавати крохмаль. Здавалося б, цей інгредієнт там абсолютно зайвий. Але це не так. Багато господинь вже давно використовують його для приготування м’ясних биточків. А навіщо в котлетному фарші потрібен крохмаль, розкажемо далі, передають Патріоти України.
Курячі яйця часто роблять фарш для котлет надто рідким. А самі котлети від додавання яєць стають жорсткішими. Альтернативою у такому разі виступає картопляний чи кукурудзяний крохмаль. Він добре скріплює м’ясо і не дає котлеті розвалитися при обсмажуванні. Котлета дуже добре тримає форму і при цьому стає м’якою та пишною.
Завдяки введенню крохмалю у фарш готові котлетки навіть за кілька днів залишаються досить м’якими. Тому можна запросто приготувати більше порцію і кілька днів не переживати з приводу вечерь або обідів.
Крохмаль робить котлети якіснішими. Вони стають м’якими та ароматними. Їхня форма при цьому залишається ідеальною. До того ж крохмаль чудово утримує вологу всередині котлет, не даючи м’ясному соку витекти під час приготування страви.
То скільки ж класти крохмалю в котлетний фарш? Пропорції такі: на кожні 500 г сирого м’ясного фаршу знадобиться 2 ст. л кукурудзяного або картопляного крохмалю.
Смачного!
Печериці — одні з найпопулярніших грибів, які часто зустрічаються на наших столах. Вони мають ніжний смак, тому чудово поєднуються з різними стравами — від яловичого гуляшу до грибного соусу. Багато з нас досі стикаються з дилемою, чи варто чистити ці ...
Пройдіть цей особистісний тест — виберіть одне із трьох фото і дізнайтеся, що це означає для вас! Не пропустіть цю можливість дізнатися про свій характер., адже такі швидкі особистісні тести — чудовий спосіб зрозуміти себе, передають Патріоти України. ...