Напевно, багато хто і не чув про те, що в котлетний фарш потрібно додавати крохмаль. Здавалося б, цей інгредієнт там абсолютно зайвий. Але це не так. Багато господинь вже давно використовують його для приготування м’ясних биточків. А навіщо в котлетному фарші потрібен крохмаль, розкажемо далі, передають Патріоти України.
Курячі яйця часто роблять фарш для котлет надто рідким. А самі котлети від додавання яєць стають жорсткішими. Альтернативою у такому разі виступає картопляний чи кукурудзяний крохмаль. Він добре скріплює м’ясо і не дає котлеті розвалитися при обсмажуванні. Котлета дуже добре тримає форму і при цьому стає м’якою та пишною.
Завдяки введенню крохмалю у фарш готові котлетки навіть за кілька днів залишаються досить м’якими. Тому можна запросто приготувати більше порцію і кілька днів не переживати з приводу вечерь або обідів.
Крохмаль робить котлети якіснішими. Вони стають м’якими та ароматними. Їхня форма при цьому залишається ідеальною. До того ж крохмаль чудово утримує вологу всередині котлет, не даючи м’ясному соку витекти під час приготування страви.
То скільки ж класти крохмалю в котлетний фарш? Пропорції такі: на кожні 500 г сирого м’ясного фаршу знадобиться 2 ст. л кукурудзяного або картопляного крохмалю.
Смачного!
Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...
Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...