А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають у тісто згущене молоко

На перший погляд згущене молоко – абсолютно зайвий компонент у тісті, передають Патріоти України.

Адже для надання солодкого смаку досить просто додати більше цукру.

Та й консистенція тіста регулюється іншими інгредієнтами.

Подробиці

Однак у старих рецептах згадується про необхідність додавання згущеного молока. Багато господинь продовжують дотримуватися цієї рекомендації досі.

Для чого потрібне згущене молоко

Тісто з додаванням цього продукту виходить ніжним і з цікавим «м’яким» смаком, якого не можна досягти за допомогою цукру.

Крім того, спрощується згортання бісквіту “в рулет”. В результаті воно стає дуже придатним для приготування бісквітів із різними начинками.

Процес приготування страви значно пришвидшується та спрощується. Також досвідчені кулінари згадують про рівне «підняття» тіста в духовці.

Із такої заготовки можна приготувати й іншу солодку випічку. Наприклад, торти та тістечка.

А ось використовувати таке тісто для приготування піци, як і будь-якої іншої несолодкої випічки, звісно що не варто.

Рецепт тіста

Спочатку в сковорідці або каструлі потрібно розтопити 100 г вершкового масла.

В іншій ємності потрібно змішати 400 грамів згущеного молока (одна банка) і два збиті курячі яйця. У цю суміш потрібно додати щіпку ваніліну.

Далі слід «з’єднати» розтоплене вершкове масло із молочно-яєчною сумішшю.

У «коктейль», що вийшов, потрібно додати склянку просіяного борошна і чайну ложку розпушувача.

Вийде досить рідке тісто, яке потрібно розподілити по деку і відправити до духовки на 15-20 хвилин.На перший погляд згущене молоко – абсолютно зайвий компонент у тісті.

Адже для надання солодкого смаку досить просто додати більше цукру.

Та й консистенція тіста регулюється іншими інгредієнтами.

Подробиці

Однак у старих рецептах згадується про необхідність додавання згущеного молока. Багато господинь продовжують дотримуватися цієї рекомендації досі.

Для чого потрібне згущене молоко

Тісто з додаванням цього продукту виходить ніжним і з цікавим «м’яким» смаком, якого не можна досягти за допомогою цукру.

Крім того, спрощується згортання бісквіту “в рулет”. В результаті воно стає дуже придатним для приготування бісквітів із різними начинками.

Процес приготування страви значно пришвидшується та спрощується. Також досвідчені кулінари згадують про рівне «підняття» тіста в духовці.

Із такої заготовки можна приготувати й іншу солодку випічку. Наприклад, торти та тістечка.

А ось використовувати таке тісто для приготування піци, як і будь-якої іншої несолодкої випічки, звісно що не варто.

Рецепт тіста

Спочатку в сковорідці або каструлі потрібно розтопити 100 г вершкового масла.

В іншій ємності потрібно змішати 400 грамів згущеного молока (одна банка) і два збиті курячі яйця. У цю суміш потрібно додати щіпку ваніліну.

Далі слід «з’єднати» розтоплене вершкове масло із молочно-яєчною сумішшю.

У «коктейль», що вийшов, потрібно додати склянку просіяного борошна і чайну ложку розпушувача.

Вийде досить рідке тісто, яке потрібно розподілити по деку і відправити до духовки на 15-20 хвилин.

​Як перетнути кордон без зайвого стресу: пам’ятка для українців, які планують подорож за кордон у 2025 році

четвер, 15 травень 2025, 16:36

Дізнайтеся, що потрібно мати з собою, які документи оформити та як підготуватися до поїздки без зайвих хвилювань . Подорожі — це не лише про емоції, а й про підготовку. Особливо, коли мова йде про перетин кордону. Навіть якщо ви вже не раз були за кор...

Ford Kuga для родини: комфорт, простір і турбота про безпеку

четвер, 15 травень 2025, 15:20

Коли шукаєш автомобіль для родини, список вимог чималий. Хочеться, щоб усім було зручно. Потрібен простір – і для пасажирів, і для нескінченних дитячих речей, велосипедів чи торбин. А ще дуже важливою є безпека, адже немає нічого ціннішого за життя та ...