А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають у тісто згущене молоко

На перший погляд згущене молоко – абсолютно зайвий компонент у тісті, передають Патріоти України.

Адже для надання солодкого смаку досить просто додати більше цукру.

Та й консистенція тіста регулюється іншими інгредієнтами.

Подробиці

Однак у старих рецептах згадується про необхідність додавання згущеного молока. Багато господинь продовжують дотримуватися цієї рекомендації досі.

Для чого потрібне згущене молоко

Тісто з додаванням цього продукту виходить ніжним і з цікавим «м’яким» смаком, якого не можна досягти за допомогою цукру.

Крім того, спрощується згортання бісквіту “в рулет”. В результаті воно стає дуже придатним для приготування бісквітів із різними начинками.

Процес приготування страви значно пришвидшується та спрощується. Також досвідчені кулінари згадують про рівне «підняття» тіста в духовці.

Із такої заготовки можна приготувати й іншу солодку випічку. Наприклад, торти та тістечка.

А ось використовувати таке тісто для приготування піци, як і будь-якої іншої несолодкої випічки, звісно що не варто.

Рецепт тіста

Спочатку в сковорідці або каструлі потрібно розтопити 100 г вершкового масла.

В іншій ємності потрібно змішати 400 грамів згущеного молока (одна банка) і два збиті курячі яйця. У цю суміш потрібно додати щіпку ваніліну.

Далі слід «з’єднати» розтоплене вершкове масло із молочно-яєчною сумішшю.

У «коктейль», що вийшов, потрібно додати склянку просіяного борошна і чайну ложку розпушувача.

Вийде досить рідке тісто, яке потрібно розподілити по деку і відправити до духовки на 15-20 хвилин.На перший погляд згущене молоко – абсолютно зайвий компонент у тісті.

Адже для надання солодкого смаку досить просто додати більше цукру.

Та й консистенція тіста регулюється іншими інгредієнтами.

Подробиці

Однак у старих рецептах згадується про необхідність додавання згущеного молока. Багато господинь продовжують дотримуватися цієї рекомендації досі.

Для чого потрібне згущене молоко

Тісто з додаванням цього продукту виходить ніжним і з цікавим «м’яким» смаком, якого не можна досягти за допомогою цукру.

Крім того, спрощується згортання бісквіту “в рулет”. В результаті воно стає дуже придатним для приготування бісквітів із різними начинками.

Процес приготування страви значно пришвидшується та спрощується. Також досвідчені кулінари згадують про рівне «підняття» тіста в духовці.

Із такої заготовки можна приготувати й іншу солодку випічку. Наприклад, торти та тістечка.

А ось використовувати таке тісто для приготування піци, як і будь-якої іншої несолодкої випічки, звісно що не варто.

Рецепт тіста

Спочатку в сковорідці або каструлі потрібно розтопити 100 г вершкового масла.

В іншій ємності потрібно змішати 400 грамів згущеного молока (одна банка) і два збиті курячі яйця. У цю суміш потрібно додати щіпку ваніліну.

Далі слід «з’єднати» розтоплене вершкове масло із молочно-яєчною сумішшю.

У «коктейль», що вийшов, потрібно додати склянку просіяного борошна і чайну ложку розпушувача.

Вийде досить рідке тісто, яке потрібно розподілити по деку і відправити до духовки на 15-20 хвилин.

Літній суперфуд, який знижує ризик раку, інсульту та деменції - просто їжте це щодня

субота, 9 серпень 2025, 12:10

Раціон харчування безпосередньо впливає на тривалість та якість життя: допомагає підтримувати молодий вигляд, здорову вагу та зменшує ризик хронічних захворювань. За словами вчених, особливо влітку слід звернути увагу на сезонні продукти, багаті на фла...

Як ходьба врятує ваше серце: Прості поради лікарів, які змінять життя

субота, 9 серпень 2025, 11:44

Регулярні прогулянки - це не просто приємне проведення часу на свіжому повітрі, а й потужний засіб для нормалізації артеріального тиску та підтримки здоров’я серця. Але скільки саме потрібно ходити, щоб відчути реальні переваги для організму? У цьому м...