У досвідчених господинь завжди лежить у холодильнику кілька брусочків крейди. Вони, звичайно ж, не призначені для вживання в їжу, але виконують іншу дуже важливу функцію, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
То для чого ж на полицях холодильника залишають крейду? Експерти розкрили секрет. Річ у тім, що крейда здатна швидко вбирати неприємні запахи. Адже вони можуть з'явитися в будь-який момент, навіть якщо випадково трапиться протікання в контейнері або хтось прибере в холодильник продукт зі специфічним ароматом.
У таких неприємних ситуаціях врятує саме крейда. Якщо в холодильнику є кілька брусочків, смердючому запаху не бувати.
Експерти рекомендують покласти крейду в холодильник одразу після того, як ви помиєте пристрій оцтом і приберете всі продукти, що зберігаються без упаковки.
Крім того, крейда не тільки "збере" вже наявний запах, а й запобіжить появі нового, тому можна не прибирати її з холодильника через деякий час. Із завданням "поглинання" неприємних запахів також впораються сіль і хліб.
Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...
Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...