А ви це знали? Навіщо досвідчені господині замочують макарони перед варінням

Макарони є одним з найпопулярніших видів гарніру через свою невисоку вартість та швидкість приготування, передають Патріоти України.

Але при приготуванні навіть такого простого продукту можуть бути свої нюанси та хитрощі.

Подробиці

Зокрема, є правила приготування, які захищають страву від злипання під час варіння.

Також мало хто знає, що деякі досвідчені господині замочують макарони перед варінням.

У чому сенс цієї хитрощі?

Справа в тому, що попередні “водні процедури” допомагають відварити спагетті ще швидше. Як правило, час варіння виробник вказує на пакуванні макаронних виробів. Він може змінюватись від 6 до 12 хвилин залежно від виду продукту.

Якщо ж скористатися однією хитрістю, відварити макарони вийде буквально за 60 секунд.

Як це правильно зробити?

Візьміть містку ємність, в яку легко вдасться покласти порцію макаронів. Влийте достатню кількість води, щоб вона повністю їх покрила.

Потім залиште “відмокати” їх на кілька годин.

Після цього поставте каструлю на вогонь, посоліть, дочекайтеся кипіння і відваріть макарони.

Достатньо однієї хвилини для того, щоб смачний гарнір можна було подавати до столу.

Джерело: ПростоВей

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...