А ви це знали? Навіщо досвідчені господині замочують пельмені перед варінням

Пельмені багато хто любить за простоту готування та приємні смакові якості. Навіть магазинний напівфабрикат здебільшого виходить дуже гідної якості, передають Патріоти України.

Ми звикли до того, що пельмені відправляють у воду в замороженому вигляді. Навряд чи комусь спаде на думку піддати продукт попередньому розморожуванню. Проте через цю звичку страву можна зіпсувати.

Чому досвідчені господині замочують пельмені у холодній воді

Ця цікава хитрість дозволяє напівфабрикату зберегти цілісність форми під час варіння. Якщо спробувати хоч раз замочити пельмені перед варінням, вони навряд чи злипнуться.

Справа в тому, що дана процедура допомагає позбутися надлишку крохмалю.

Для того щоб пельмені вийшли максимально смачними, залишити в холодній воді їх потрібно всього на дві хвилини. Тим часом у каструлю потрібно влити достатню кількість води, додати сіль, лавровий лист та кілька горошин запашного перцю.

Коли вода стане гарячою, можна відправляти і пельмені. Однак у киплячу рідину кидати напівфабрикат не варто – пельмені можуть «розвалитися».

Ці продукти краще не їсти на вечерю - вони заважають спати й підвищують тиск

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:45

Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...

Чому ми забуваємо, навіщо прийшли у кімнату - "ефект дверного отвору"

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:29

Момент, коли ви стоїте в дверях кухні чи іншої кімнати і думаєте: "Навіщо я сюди прийшов?", знайомий багатьом. Це не ознака втрати пам’яті — просто працює так званий ефект дверного отвору. передають Патріоти України. Що це таке Вчені, зокрема Габріель...