А ви це знали? Навіщо досвідчені господині замочують пельмені перед варінням

Пельмені багато хто любить за простоту готування та приємні смакові якості. Навіть магазинний напівфабрикат здебільшого виходить дуже гідної якості, передають Патріоти України.

Ми звикли до того, що пельмені відправляють у воду в замороженому вигляді. Навряд чи комусь спаде на думку піддати продукт попередньому розморожуванню. Проте через цю звичку страву можна зіпсувати.

Чому досвідчені господині замочують пельмені у холодній воді

Ця цікава хитрість дозволяє напівфабрикату зберегти цілісність форми під час варіння. Якщо спробувати хоч раз замочити пельмені перед варінням, вони навряд чи злипнуться.

Справа в тому, що дана процедура допомагає позбутися надлишку крохмалю.

Для того щоб пельмені вийшли максимально смачними, залишити в холодній воді їх потрібно всього на дві хвилини. Тим часом у каструлю потрібно влити достатню кількість води, додати сіль, лавровий лист та кілька горошин запашного перцю.

Коли вода стане гарячою, можна відправляти і пельмені. Однак у киплячу рідину кидати напівфабрикат не варто – пельмені можуть «розвалитися».

Це справді працює! Додайте всього лише один інгредієнт - і молоко не скисатиме декілька днів

субота, 24 травень 2025, 12:30

Насамперед, потрібно розібратися, чому скисає молоко. Цей процес відбувається через розмноження бактерій, які перетворюють лактозу на молочну кислоту. Його швидкість залежить від типу продукту і умов зберігання, передають Патріоти України з посиланням ...

Дачникам на замітку! Що посадити біля капусти, щоб захисти її від шкідників

субота, 24 травень 2025, 12:28

Капуста, як одна з найпопулярніших культур, вимагає особливої уваги. Її листя полюбляють не лише городники, а й різноманітні шкідники: совки, слимаки, попелиця, білокрилка та капустяна муха. передають Патріоти України. Надмірне використання пестицидів ...