А ви це знали? Навіщо досвідчені господині заморожують картоплю перед смаженням

Вдома можна приготувати хрустку картоплю фрі, яка буде не менш смачна, ніж подають у закладах швидкого харчування, передають Патріоти України.

Жодного спеціального посуду та техніки для цього не потрібно – тільки сковорідка.

Подробиці

Але один секрет, завдяки якому виходить не просто смажена картопля, а картопля фрі, потрібно знати: нарізану соломку перед смаженням потрібно заморозити.

Секрет у тому, що після заморожування картопля буде з хрусткою зовні і м’якою усередині – такою, якою і має бути картопля фрі.

Приготування

У пів літрі води розчиняють ложку солі цукру.

Заливаємо цим маринадом нарізану соломкою картоплю на півгодини.

Воду зливаємо, а брусочки викладаємо на рушник чи паперову серветку.

Коли картопля обсохне, кладемо її в морозилку на півтори години.

Дістаємо картоплю і смажимо на звичайній сковорідці у великій кількості рослинної олії.

У перші 5 секунд олія буде бризкати, а потім «заспокоїться».

Картопля фрі посмажиться за 7-8 хвилин. Періодично її потрібно помішувати.

Подають на стіл картоплю фрі до м’яса або бургерів із томатним соусом.

Щоб не було цвілі й конденсату! Ось коли треба відчинити вікна на провітрювання

п’ятниця, 7 листопад 2025, 6:42

Слабке опалення у зимовий період є головною причиною появи у наших оселях плісняви. Коли батареї недостатньо гарячі, вони не справляються з осушенням повітря і спори грибів починають інтенсивно розмножуватись. Зарадити проблемі може допомогти провітрюв...

Є секрет! Як правильно наносити парфуми восени, щоб не втрачався аромат

п’ятниця, 7 листопад 2025, 5:40

Зі зміною температури та настанням холодів багато власників парфумів помічають щось дивне: насичені парфуми раптом починають пахнути слабко або "мляво", передають Патріоти України. Помітивши цю зміну запаху, користувачі парфумів можуть зіткнутися з нео...