А ви це знали? Навіщо досвідчені господині заморожують картоплю перед смаженням

Вдома можна приготувати хрустку картоплю фрі, яка буде не менш смачна, ніж подають у закладах швидкого харчування, передають Патріоти України.

Жодного спеціального посуду та техніки для цього не потрібно – тільки сковорідка.

Подробиці

Але один секрет, завдяки якому виходить не просто смажена картопля, а картопля фрі, потрібно знати: нарізану соломку перед смаженням потрібно заморозити.

Секрет у тому, що після заморожування картопля буде з хрусткою зовні і м’якою усередині – такою, якою і має бути картопля фрі.

Приготування

У пів літрі води розчиняють ложку солі цукру.

Заливаємо цим маринадом нарізану соломкою картоплю на півгодини.

Воду зливаємо, а брусочки викладаємо на рушник чи паперову серветку.

Коли картопля обсохне, кладемо її в морозилку на півтори години.

Дістаємо картоплю і смажимо на звичайній сковорідці у великій кількості рослинної олії.

У перші 5 секунд олія буде бризкати, а потім «заспокоїться».

Картопля фрі посмажиться за 7-8 хвилин. Періодично її потрібно помішувати.

Подають на стіл картоплю фрі до м’яса або бургерів із томатним соусом.

Справжній прорив! Учені навчилися "перезаряджати" старіючі клітини

неділя, 7 грудень 2025, 6:59

Учені заявили про те, що старіючі клітини людини можна "перезарядити", замінивши їхні крихітні "батарейки" - мітохондрії. Це відкриття може відкрити нові можливості в лікуванні різних захворювань, повідомляє Science Alert, передають Патріоти України. З...

Є секрет! Як обрати найсолодші мандарини

неділя, 7 грудень 2025, 6:42

Мандарини - одні з найсмачніших фруктів. Їхній чудовий смак цінують як дорослі, так і діти. Хоча мандарини доступні цілий рік, найчастіше ми купуємо їх на Різдво, передають Патріоти України. Купуючи мандарини, пам’ятайте, що їх потрібно купувати нещіль...