А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари додають борошно під час смаження картоплі

Більшість українців полюбляють смажену картоплю. Однак, ця страва виходить далеко не у всіх. Запам'ятайте одну цікаву хитрість і ваша смажена картопля завжди буде на висоті, передають Патріоти України.

Щоб смажена картопелька вийшла надзвичайно смачною, потрібно добитися ідеального балансу між розсипчастою м'якоттю, яка тане у роті, та золотистої хрумкої скоринки.

Однак, як виявляється, це досить непросте завдання. Саме для того, щоб з ним впоратися, кулінари й радять вводити пшеничне борошно під час приготування смаженої картоплі.

Завдяки такому простому компоненту страва вийде також апетитною, наче її готували не вдома, а в елітному ресторані. Картопля залишається ніжною та м'якою, але й скоринка "схоплюється" практично моментально.

Важливо також правильно додавати борошно, інакше можна отримати зовсім не такий результат, на який ви чекали. Безпосередньо перед смаженням потрібно відправити заздалегідь промиту і підсушену картоплю на друшляк, а потім додати до неї 1 ст. ложку борошна. Рівномірно розподіліть продукт. На цьому ж етапі, до речі, можете додати і будь-які спеції.

Після цього можна вже приступати до приготування. Пам'ятайте ще одне "золоте правило": солити картоплю можна лише тоді, коли страва вже приготовлена. Інакше вона втратить свою форму.

Це може здивувати! Які речі нам ніколи не сняться і чому так

вівторок, 18 листопад 2025, 9:37

Сни це унікальна територія нашої підсвідомості, де логіка та реальність відступають перед фантазією, інстинктами та емоціями. Хоча вони можуть виглядати надзвичайно реалістичними, насправді їхній зміст суттєво відрізняється від світу наяву, передають ...

Рослини, які працюють як природні осушувачі - вони справді поглинають вологу

вівторок, 18 листопад 2025, 9:14

Якщо у квартирі надто волого, деякі кімнатні рослини можуть допомогти. Вони вловлюють воду з повітря і таким чином зменшують ризик появи цвілі, одночасно прикрашаючи інтер’єр, передають Патріоти України. Садівник Девід Домоні пояснює: рослини поглинают...