А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари додають борошно під час смаження картоплі

Щоб смажена картопелька вийшла надзвичайно смачною, потрібно домогтися ідеального балансу між розсипчастою м'якоттю, яка тане у роті, та золотистою хрумкою скоринкою, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Однак, як виявляється, це досить непросте завдання. Саме для того, щоб з ним впоратися, кулінари й радять вводити пшеничне борошно під час приготування смаженої картоплі.

Завдяки такому простому компоненту страва вийде такою апетитною, наче її готували не вдома, а в елітному ресторані. Картопля залишається ніжною та м'якою, але й скоринка "схоплюється" практично моментально.

Важливо також правильно додавати борошно, інакше можна отримати зовсім не такий результат, на який ви чекали. Безпосередньо перед смаженням потрібно відправити заздалегідь промиту і підсушену картоплю на друшляк, а потім додати до неї 1 ст. ложку борошна. Рівномірно розподіліть продукт. На цьому ж етапі, до речі, можете додати і будь-які спеції.

Після цього можна вже починати приготування. Пам'ятайте ще одне "золоте правило": солити картоплю можна лише тоді, коли страва вже готова — інакше вона втратить свою форму.

Народні прикмети на 24 серпня. Українці в давнину день Тихої зорі проводили тихо, по-сімейному. І добре знали, що не можна брати в руки

неділя, 24 серпень 2025, 7:09

24 серпня за новим церковним календарем (6 вересня за старим) - день пам'яті мученика Євтихія, учня Іоана Богослова. У народі день отримав назву Тиха зоря. За старим календарним стилем день пам'яті преподобномучеників Феодора і Василя Києво-Печерських ...

Водіям на замітку! Названо "провісника" швидкої смерті двигуна - не пропустіть

неділя, 24 серпень 2025, 6:45

Проблеми з двигуном можуть стать для автовласника фатальними. Якщо відчувається запах бензину в маслі, потрібно швидше звертатися до майстра, щоб врятувати мотор. Паливо в моторній оливі не лише знижує її якість, а й здатне знищити двигун, пише "Твоя М...