А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари додають борошно під час смаження картоплі

Щоб смажена картопелька вийшла надзвичайно смачною, потрібно домогтися ідеального балансу між розсипчастою м'якоттю, яка тане у роті, та золотистою хрумкою скоринкою, передають Патріоти України.

Однак, як виявляється, це досить непросте завдання. Саме для того, щоб з ним впоратися, кулінари й радять вводити пшеничне борошно під час приготування смаженої картоплі.

Завдяки такому простому компоненту страва вийде такою апетитною, наче її готували не вдома, а в елітному ресторані. Картопля залишається ніжною та м'якою, але й скоринка "схоплюється" практично моментально.

Важливо також правильно додавати борошно, інакше можна отримати зовсім не такий результат, на який ви чекали. Безпосередньо перед смаженням потрібно відправити заздалегідь промиту і підсушену картоплю на друшляк, а потім додати до неї 1 ст. ложку борошна. Рівномірно розподіліть продукт. На цьому ж етапі, до речі, можете додати і будь-які спеції.

Після цього можна вже починати приготування. Пам'ятайте ще одне "золоте правило": солити картоплю можна лише тоді, коли страва вже готова — інакше вона втратить свою форму.

А ви це знали? Чому варто щотижня засипати сіль в унітаз

четвер, 8 травень 2025, 7:30

В кожній країні господині мають свої «секретики» чищення та миття сантехніки: в Туреччині унітаз чистять за допомогою нагрівання оцту та додавання в нього ще двох компонентів, а в США — за допомогою оцту та харчової соди, передають Патріоти України. Є ...

Народні прикмети на 8 травня. Чому українці спрадавна цього дня вдивлялися в небо, а чоловіки цього дня були дуже обережними з жінками

четвер, 8 травень 2025, 7:05

8 травня за новим стилем (21 травня за старим) вшановують пам'ять апостола і євангеліста Іоанна Богослова і преподобного Арсенія Великого. За юліанським календарем сьогодні вшановують апостола і євангеліста Марка, нагадують Патріоти України. У народном...