А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари додають мінералку в тісто для оладок

Оладки - це не тільки ідеальна страва на сніданок, але і відмінна ідея для перекусу або вечірнього чаювання. Їхня приємна пишна текстура багатьом до вподоби, тому вони і стали такими популярними.

Подробиці

Однак вони не завжди радують око своєю пишністю – часом страва буквально “падає” відразу після того, як її відправлять на тарілку.

Тому у досвідчених кулінарів напоготові є завжди свої маленькі хитрощі, які дозволяють їм радувати гостей традиційними оладками “правильного” розміру.

Саме з цієї причини кулінари додають трохи газованої мінеральної води в тісто для оладок. Гази дозволяють тісту піднятися та закріпити текстуру під час смаження.

Основна складність полягає в тому, щоб знайти підходящу мінералку з нейтральними смаковими якостями. Лікувальні води для цього однозначно не підійдуть.

Якщо ви додасте в тісто трохи мінеральної води, то можна буде забути про соду та інші хитрощі – оладки не впадуть у будь-якому випадку.

Готова страва ідеально поєднується з будь-якими джемами, сиропами та топінгами.

Тому варто готувати десерти до чаю лише самостійно.

Це може здивувати! Що станеться з організмом, якщо відмовитись від кави назавжди

понеділок, 6 жовтень 2025, 5:40

Кава зранку стала звичкою для багатьох. Що ж відбудеться, якщо відмовитись від неї на місяць або назавжди? Експерт з харчування Адам Меєр поділився своїм досвідом. Він замінив каву на трав'яний чай і помітив поліпшення сну, покращення зовнішнього вигля...

Це може здивувати! Дієтологи назвали вид сиру, який нормалізує тиск

неділя, 5 жовтень 2025, 23:10

Високий кров'яний тиск - це те, що не можна ігнорувати. Якщо його не лікувати, високий кров'яний тиск (або гіпертонія) може призвести до великої кількості серйозних проблем зі здоров'ям, від атеросклерозу до пошкодження головного мозку, пише HealthDige...