А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари обдають окропом картоплю перед смаженням

Ми звикли до того, що картоплю вимочують перед смаженням у холодній воді. На цей процес можна виділяти цілу годину, передають Патріоти України.

При такому підході можна позбутися крохмалю, що робить картоплю легшою і апетитною.

Деякі господині люблять витрачати менше часу на попередню обробку, тому просто обдають подрібнений овоч потоком холодної води з-під крана. Це дозволяє прибрати певну частину крохмалю. Це не так ефективно, як у першому варіанті, але краще, ніж повна відсутність обробки.

Навіщо деякі кулінари обдають картоплю гарячою водою

Такий хитрий спосіб дозволить не лише знизити вміст крохмалю, а й якісно підготувати картоплю до подальшої термічної обробки.

Завдяки цьому у картоплі обов’язково з’являється скоринка, але всередині вона залишається ніжною і м’якою.

Однак варто пам’ятати про те, що перед відправленням овоча на сковорідку варто його висушити, інакше надлишок води зіпсує блюдо.

А ви це знали? Чому смартфон може нагріватися і як це виправити

неділя, 16 березень 2025, 11:56

Смартфон може нагріватися з різних причин, і часто це є природною частиною його роботи. Однак, якщо телефон перегрівається занадто часто або сильно, це може вказувати на проблему, яку варто виправити. Ось деякі основні причини перегріву смартфона та сп...

Що робити, щоб рослинна олія не бризкала під час смаження на сковороді

неділя, 16 березень 2025, 11:12

Процес готування може зіпсувати ситуація з олією, яка розлітається в різні боки, деякі гарячі краплі потрапляють на руки, обличчя та інші ділянки. Щоб цього не було, потрібно скористатися однією простою хитрістю, передають Патріоти України. Перед тим я...