А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари обдають окропом картоплю перед смаженням

Ми звикли до того, що картоплю вимочують перед смаженням у холодній воді. На цей процес можна виділяти цілу годину, передають Патріоти України.

При такому підході можна позбутися крохмалю, що робить картоплю легшою і апетитною.

Деякі господині люблять витрачати менше часу на попередню обробку, тому просто обдають подрібнений овоч потоком холодної води з-під крана. Це дозволяє прибрати певну частину крохмалю. Це не так ефективно, як у першому варіанті, але краще, ніж повна відсутність обробки.

Навіщо деякі кулінари обдають картоплю гарячою водою

Такий хитрий спосіб дозволить не лише знизити вміст крохмалю, а й якісно підготувати картоплю до подальшої термічної обробки.

Завдяки цьому у картоплі обов’язково з’являється скоринка, але всередині вона залишається ніжною і м’якою.

Однак варто пам’ятати про те, що перед відправленням овоча на сковорідку варто його висушити, інакше надлишок води зіпсує блюдо.

П'ять правил: Як доглядати за волоссям взимку

вівторок, 21 січень 2025, 0:02

Взимку волосся потребує особливого догляду. І на це є кілька причин. По-перше, ми носимо шапки. По-друге, на волосся впливає низька температура повітря. По-третє, загалом у холодну пору року наш організм отримує менше вітамінів. Як доглядати за волосся...

Яскравіше, швидше, красивіше: Нові телевізори штурмують споживчий ринок 2025 року. Головні тренди, якими виробники зваблюватимуть покупців (відео)

понеділок, 20 січень 2025, 23:10

Міжнародна виставка споживчої електроніки (СES) у США традиційно задає тренди в побутовій техніці на весь рік, і в 2025-му вона піднесла багато сюрпризів. Сайт Tom's Guide у своїй статті оцінив найприкметніші тенденції у сфері телевізорів і передбачив,...