Сметана - популярний продукт, який використовується в супах, салатах, маринадах і вживається самостійно. Однак не вся сметана однакова. Деякі виробники додають до неї інгредієнти, які погіршують смак і шкодять здоров'ю. Разом з Ukr.Media розповідаємо, як це перевірити, передають Патріоти України.
Є один дуже простий тест. Просто нанесіть трохи сметани на тильний бік руки. Зачекайте кілька хвилин. Якщо у вас сметана якісна, вона повністю вбереться в шкіру, залишивши лише невеликий жирний слід. Сметана з добавками ж не вбереться, і навіть може утворити липку плівку.
Якісна сметана має приємний кисломолочний смак без сторонніх домішок. Її консистенція густа, однорідна, без грудочок. Чим вище жирність, тим густіша сметана. Не купуйте сметану, у складі якої є крохмаль, рослинні жири, консерванти, барвники та інші добавки. На пачці повинен бути чіткий термін придатності. А сама упаковка повинна бути герметичною.
Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.
Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...