А ви це знали? Навіщо досвідчені водії іноді заливають спирт у бензобак

Багато водіїв, які тільки нещодавно сіли за кермо автомобіля, не розуміють, чому досвідчені автомобілісти заливають у бензобак спирт. Власник автосервісу вирішив розповісти, як це покращує роботу двигуна і чому заливка після відступу морозів пари літрів спирту в паливний бак може поліпшити працездатність паливної системи, пише wheel-news.com.

Так, у процесі експлуатації в паливний бак неминуче потрапляє якась кількість вологи. Її обсяг може становити до півлітра, а накопичується вона на самому дні. Саме звідти йде подача бензину в камеру згоряння по паливних шлангах. Якщо вода накопичиться у великій кількості, велика ймовірність її промерзання, що призведе до несправностей.

Багато водіїв використовують для видалення вологи ацетон. Однак він здатний роз’їсти відкладення, які накопичувалися роками. У результаті великий ризик пошкодження форсунок. Використання ізопропілового спирту також може допомогти, проте його складно дістати. Заливати в бак горілку не можна, оскільки вона у своєму складі сама містить воду, це тільки збільшить її кількість у баку.

Експерт рекомендує використовувати для цього медичний спирт. Випаровуючись, він виводить зайву вологу з паливного бака, при цьому не пошкоджуючи двигун. Можна залити до 1,5 літра спирту, після чого заправити автомобіль і спалити якомога більшу кількість палива, щоб повністю видалити воду.

Лише спробуйте! Як приготувати ніжні та смачні голубці - весь секрет у 2-х нових інгредієнтах

понеділок, 8 липень 2024, 14:12

Господині розкрили секрет приготування голубців, які після додавання двох незвичайних інгредієнтів вийдуть ніжними та дуже смачними, передають Патріоти України. Для цього до фаршу потрібно додати пекінську капусту, а в засмажку – кабачки. Ще більш піка...

Є секрет! Чим досвідчені господині замінюють оцет при приготуванні борщу

понеділок, 8 липень 2024, 13:12

Для того щоб приготувати чудовий класичний борщ, необхідно додати кислі продукти, які нададуть характерного відтінку смаку, передають Патріоти України. Також важливо зберегти яскравий червоний його колір. Багато хто додає до борщу ложку столового оцту....