А ви це знали? Навіщо дряпати картоплю виделкою перед приготуванням: Секрет білоруських господинь

Усім відомо, що, коли мова заходить про картоплю, справжніми профі у цьому питанні вважаються білоруси. І саме вони знають найкращі способи приготування коренеплоду, передають Патріоти України.

Багато білоруських господинь перед тим, як почати смажити картоплю, шкребуть її поверхню виделкою. Для чого це роблять? По-перше, так смажена картопля буде золотистою і ароматною. По-друге, завдяки рифленій формі шматочки картоплі краще вбиратимуть спеції і смак буде більш пікантним.

Не забувайте, що сіль треба додавати під час смаження, а не до вже готової страви.

Щоб уникнути нерівномірного обсмажування, картоплю варто нарізати на шматочки одного розміру. Намагайтеся вибирати невеликі шматочки: так ви скоротите час, витрачений на приготування їжі. Ще одне важливе правило, щоб смажена картопля вийшла смачною і хрумкою: коренеплоди після очищення треба добре помити і просушити, щоб вийшов зайвих крохмаль

Виникає "залежність"! Названо звичні закуски, які провокують переїдання - вчені пояснили чому

п’ятниця, 12 вересень 2025, 9:15

Чіпси, печиво, піца та інші "надто смачні" продукти можуть непомітно підривати ваше здоров’я і заважати контролювати вагу, передають Патріоти України. Нове дослідження, опубліковане в журналі Nature, показало: їжа, що містить особливе поєднання солі, ц...

Власникам на замітку! Як захистити авто від іржі

п’ятниця, 12 вересень 2025, 8:50

Автоексперти пояснили, чому руді плями можуть з'являтися навіть на нових машинах з невеликим пробігом, і як цьому запобігти, передають Патріоти України. Профільне видання uamotors.com.ua пише, в деяких випадках поява іржі пов'язана із заводськими дефек...