А ви це знали? Навіщо господині обсмажують рис перед варінням

Говорять, що обсмажування гречки перед варінням дозволяє приготувати просто казково смачну кашу. Щодо інших круп, то подібним чином господині надходять перед приготуванням рису. Тільки обсмажують його не на порожній сковороді, а в олії з часником, передають Патріоти України.

Для приготування потрібно:

  • 1 склянка рису;
  • 3-4 ст. л. рослинної олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • вода.

Як готувати

Промийте рис доти, доки вода після миття не виявиться прозорою. Потім крупу потрібно просушити, переклавши в сито або друшляк.

Поки стікає вода, очистіть і подрібніть ножем часник, розігрійте сковороду, налийте олію та обсмажте часникові часточки до зарум’янювання.

Коли часник засмажиться, зберіть його – він більше не потрібен, а в масло, що просочилося часником, перекладете підсохлий рис.

Обсмажуйте на середньому вогні, поки крупа не вбере олію і стане бурштиново-прозорою. Тепер можна посолити, додати спеції та залити рис кип’яченою водою, після чого накрити кришкою. Крупа має бути покрита водою приблизно на один палець зверху.

Далі готуємо на середньому вогні. До столу подаємо з м’ясом, рибою чи овочами.

Рис гарантовано вийде розсипчастим та ароматним.

Смачного!

Джерело: ПростоВей

Перевірте себе! Психологічний тест визначить, де ви знайдете своє щастя

середа, 7 серпень 2024, 11:10

Готові вирушити в захопливу мандрівку морями в пошуках свого щастя? Забудьте про повсякденні турботи і уявіть себе справжніми дослідницями щастя,, передають Патріоти України. Острови часто символізують унікальні місця, де ми можемо віднайти наше справж...

Це така смакота! Як приготувати картоплю з ребрами в духовці, щоб була така, як з печі

середа, 7 серпень 2024, 10:09

Ароматну та рум’яну картопельку, як колись готували бабусі в печі, можна приготувати і в духовці. Для цього треба купити хороші свинячі ребра, а ще обов’язково мати вдома посудину, про яку написали в подробицях, тоді картопля точно вдасться така, як із...