А ви це знали? Навіщо господині замочують на ніч моркву у холодній воді

Морквина зберігає твердість та пружність буквально у перші тижні після збирання врожаю, передають Патріоти України.

При тривалому зберіганні вона стає м’якою, гнучкою та пухкою.

Натерти на тертці м’яку моркву – малоприємне заняття.

Господині поділилися лайфхаком, як повернути моркві пружність.

Подробиці

Якщо помістити моркву на ніч у холодну воду, вона знову стане твердою.

Важливо, щоб вода була не просто холодною, а крижаною та повністю покривала овочі.

Можна додати в ємність з водою кілька кубиків льоду для кращого результату.

Особливо гарний цей спосіб, коли потрібно натерти багато моркви для приготування страв.

Вранці ви дістанете моркву з води і ніякої м’якості та млявості не буде, тому ви з легкістю зможете натерти її.

Важливо: класти у воду потрібно очищену моркву.

Джерело: ПростоВей

П'єте зелений чай при гіпертонії? Лікарі попереджають про неочікувану реакцію організму

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:48

Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...

Це може здивувати! Вчені назвали найефективніший спосіб уберегти мозок від старіння

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:07

Нові дослідження доводять, що регулярна їзда на велосипеді може значно знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Вчені спостерігали за майже півмільйоном дорослих протягом 13 років і виявили, що у велосипедистів ризик старечого недо...