А ви це знали? Навіщо готувати котлети в пергаменті - простий секрет звичної страви

Класичні смажені котлети виходять досить жирними та калорійними. Але існує альетрнатива - смажені котлети на пергаменті. Так, пергамент поглинає в себе зайву олію та жир, водночас котлети залишаються таким ж соковитими та досить ніжними. А головне - не сухими, передають Патріоти України.

Рецепт смажених котлет на пергаменті був опублікований в одному з кулінарних блогів (kristy_cookery) в Instagram. Інгредієнти:

  • фарш – 400 г
  • цибуля – 1\2 шт
  • яйця – 1 шт
  • білий хліб (замочений у молоці) – 1 шматочок
  • панірувальні сухарі – 1 ст. л.
  • сіль, перець, спеції
  • сир твердий (моцарела чи сулугуні)
Спосіб приготування:

1. Подрібнити цибулю. Додати її до фаршу.

2. Хліб заздалегідь замочити у молоці. Після – відтиснути та додати до фаршу.

3. Також додати до фаршу яйце, сухарі та спеції. Перемішати.

4. Твердий сир порізати кубиками.

5. Вологими руками сформувати котлети, поклавши всередину кубик сиру.

6. Лист пергаменту (гладеньким боком догори) викласти на сковорідку. Викласти на пергамент котлети та посмажити їх з обох боків.

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

неділя, 14 вересень 2025, 0:07

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Осінній смак щастя: Яблучний пиріг з корицею, який закохає у себе з першого шматка

субота, 13 вересень 2025, 19:06

Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...