А ви це знали? Навіщо класти шматок білого хліба в каструлю під час приготування рису

На заключному етапі приготування рису багато кухарів кладуть у каструлю скибочку батона, передають Патріоти України.

Більшість кулінарів-початківців не розуміють сенс даної дії. Адже використання борошняного продукту дозволяє відновити та покращити смак страви в тих випадках, коли потрібно прибрати неприємні смаки та запахи. Справа в тому, що хлібобулочні вироби відрізняються цікавою властивістю: вони швидко вбирають зайві аромати.

В якому випадку використати білий хліб

Викладати цей продукт у каструлю з рисом потрібно в тому випадку, коли кулінар відчуває, що каша підгоряє. Зазвичай такий неприємний процес відбувається, коли вода повністю випарувалася раніше.

Хліб повинен перебувати на рисі в каструлі приблизно 5-10 хвилин. Після цього батон можна забирати, а страву – викладати на тарілку. При цьому не треба намагатися «відклеїти» від дна посуду рисинки, що сильно пригоріли: вживати їх не варто.

Результат дії

За рахунок білого хліба страва перестане бути джерелом неприємного запаху. Швидко піде і горілий присмак. Таким чином, використання скибочки батона допомагає врятувати рисову кашу, що пригоріла.

Джерело: ПростоВей

Перевірте себе! Міфи про схуднення, в які вірить багато людей

п’ятниця, 6 червень 2025, 8:30

Ось найпоширеніші міфи про схуднення, в які досі вірять багато людей — але які не мають наукового підґрунтя або давно спростовані, передають Патріоти України. Правда: Вуглеводи — джерело енергії. Важливо вибирати правильні: цільнозернові продукти, ово...

Народні прикмети на 6 червня. Що треба зробити, аби уникати сварок в родині, а що для прибутку

п’ятниця, 6 червень 2025, 7:11

6 червня християни України за новим церковним календарем вшановують пам’ять преподобного Віссаріона, чудотворця Єгипетського та преподобного Іларіона Нового, ігумена Далматської обителі. Про ранні роки життя Висаріона відомо небагато. Він народився в з...