А ви це знали? Навіщо класти цукор поряд з сиром - цей лайфхак "підірвав" інтернет

Одним з найпопулярніших продуктів серед українців можна назвати саме сир. Однак, часто його неправильно зберігають, що призводить до зменшення терміну його придатності, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Мало хто б здогадався, що твердий сир можна зберігати зі шматком цукру (або 1 ч. ложкою цього продукту). В TikTok відео з цим способом зібрало чимало коментарів та переглядів.

Автор ролика стверджує, що він постійно кладе у контейнер, в якому зберігає сир, кубик цукру. Навіщо він так робить? Все дуже просто. Вся справа в тому, що сир в пакеті швидко пліснявіє, а якщо покласти його в герметичну ємність і ще й додати цукор, то останній вбиратиме в себе всю зайву вологу.

В коментарях люди порадили свої способи зберігання сиру. Наприклад, дехто каже, що можна загорнути його у пергаментний папір. А інші стверджують, що найкращий спосіб — це нарізати сир невеликими кубиками, заморозити їх і витягувати за потреби. Звичайно, були й такі, хто радив купувати лише такий шматок сиру, який можна з'їсти за 2-3 дні.

Як правильно зберігати сир в холодильнику: дієві поради

Слід нагадати, що лише за правильних умов зберігання сиру можна отримати свіжий продукт з тими ароматом і смаком, які були набуті у період його дозрівання. Коли ви кладете сир у холодильник, важливо звернути увагу на такі моменти як:

  • температура;
  • вологість.

Сирні продукти мають свій термін придатності, а тому після відкриття їх не можна зберігати надто довго. Сири полюбляють прохолоду, але не сильний холод. А тому для більшості видів ідеальною температурою зберігання буде 2-6 градусів.

Однак, слід також зазначити, що свіжі сири (моцарела тощо) повинна лежати у найхолоднішому місці в холодильній камері (тобто, внизу). Напівтверді та тверді сири (пармезан, чеддер) полюбляють, коли середовище дещо "тепліше" — їх краще розміщувати на верхніх полицях. А ще сир дуже добре вбирає сторонні запахи. Тому його потрібно захищати харчовою плівкою, контейнером чи фольгою.

Через занадто високу температуру може пришвидшитися зростання бактерій, а через низьку смак і структура продукту зміняться.

Вологість також відіграє важливу роль. Особливо у зберіганні таких видів як вершковий чи з блакитною пліснявою. Вони потребують підвищеної вологості для збереження своїх якостей.

Джерело: ТСН.ua

Мигдаль продовжує життя! ТОП-7 причин додати його до свого раціону

субота, 18 жовтень 2025, 18:15

Мигдаль, хоча і часто називають горіхом, насправді є насінням багаторічного дерева, родом із Центральної та Малої Азії. Сьогодні ці насіння вирощують по всьому світу, а США є найбільшим виробником. В Європі мигдаль росте в Іспанії, Італії, Хорватії та ...

Не годуйте цим свою кішку: ТОП-7 продуктів, які можуть бути смертельно небезпечні

субота, 18 жовтень 2025, 17:45

Багато людей помилково вважають, що кішки інстинктивно знають, що їм можна їсти, а що ні, і що людська їжа для них безпечна. Насправді деякі звичні продукти для нас можуть бути дуже шкідливими для пухнастих улюбленців, передають Патріоти України. Ось 7...