А ви це знали? Навіщо кухарі посипають печінку цукром перед обсмажуванням

Професійні кулінари ніколи не обсмажують печінку на сковороду без попереднього підготування продукту, передають Патріоти України.

І йдеться не лише про видалення плівок та про замочування в молоці. Багато кухарів ще й посипають печінку цукром.

Використання солодкого сипучого продукту практично гарантує приготування ідеальної страви.

Так, страва набуде потрібної консистенції.

Що дає використання цукру

Якщо перед початком обсмажування печінки посипати продуктом цукровим піском, страва навряд чи стане жорсткою під час термічної обробки.

Навпаки, страва набуде м’якості та ніжності. Все чудово жуватиметься. Навіть найдосвідченіший гурман напевно отримає задоволення від такої трапези.

Ще один позитивний ефект від використання цукру – «маскування» неприємної гіркоти. На жаль, смажена печінка часто відрізняється наявністю неприємного смаку. Солодкий компонент допомагає усунути цю проблему.

Щоб цукор дав потрібний ефект, достатньо використовувати буквально дрібку. Якщо переборщити з цукром, це може призвести до того, що страва буде просто зіпсована.

Джерело: ПростоВей

Чи справді алкоголь може зігріти, а кава - протверезити? Вчені розставили крапки над "і"

п’ятниця, 21 листопад 2025, 8:45

Побутує поширена думка, ніби черговість вживання алкогольних напоїв може вплинути на рівень сп'яніння, а згодом - і на інтенсивність похмілля. Також прийнято вважати, що алкоголь може зігрівати тіло, а кава здатна протверезити, передають Патріоти Украї...

ТОП-12 звичок людей з високим емоційним інтелектом: Чи є вони у вас

п’ятниця, 21 листопад 2025, 8:15

Емоційний інтелект (EQ) - це не просто модний термін. Дослідження доводять, що саме він визначає, як ми будуємо стосунки, приймаємо рішення, реагуємо на стрес і досягаємо успіху. Високий IQ допоможе розв’язати задачу, але саме EQ допомагає жити в суспі...