А ви це знали? Навіщо кухарі посипають печінку цукром перед обсмажуванням

Професійні кулінари ніколи не обсмажують печінку на сковороду без попереднього підготування продукту, передають Патріоти України.

І йдеться не лише про видалення плівок та про замочування в молоці. Багато кухарів ще й посипають печінку цукром.

Використання солодкого сипучого продукту практично гарантує приготування ідеальної страви.

Так, страва набуде потрібної консистенції.

Що дає використання цукру

Якщо перед початком обсмажування печінки посипати продуктом цукровим піском, страва навряд чи стане жорсткою під час термічної обробки.

Навпаки, страва набуде м’якості та ніжності. Все чудово жуватиметься. Навіть найдосвідченіший гурман напевно отримає задоволення від такої трапези.

Ще один позитивний ефект від використання цукру – «маскування» неприємної гіркоти. На жаль, смажена печінка часто відрізняється наявністю неприємного смаку. Солодкий компонент допомагає усунути цю проблему.

Щоб цукор дав потрібний ефект, достатньо використовувати буквально дрібку. Якщо переборщити з цукром, це може призвести до того, що страва буде просто зіпсована.

Джерело: ПростоВей

Варто знати! Які електроприлади не треба відключати після кожного використання

субота, 13 грудень 2025, 9:57

У багатьох порадах щодо енергозбереження часто можна почути рекомендацію: "Виймайте вилку з розетки після кожного використання". Це справді стосується дрібних нагрівальних або моторизованих приладів, які можуть становити небезпеку, якщо залишити їх під...

Доступна всім! Секрет спеції, яка підтримує серце, імунітет і навіть пам’ять

субота, 13 грудень 2025, 9:50

Мускатний горіх - не лише ароматна спеція для страв, але й справжній союзник для здоров’я. Вона містить вітаміни групи B, фолієву кислоту, вітаміни A та C, а також мінерали - кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій та цинк, передають Патріоти Ук...