А ви це знали? Навіщо кухарі посипають печінку цукром перед обсмажуванням

Професійні кулінари ніколи не обсмажують печінку на сковороду без попереднього підготування продукту, передають Патріоти України.

І йдеться не лише про видалення плівок та про замочування в молоці. Багато кухарів ще й посипають печінку цукром.

Використання солодкого сипучого продукту практично гарантує приготування ідеальної страви.

Так, страва набуде потрібної консистенції.

Що дає використання цукру

Якщо перед початком обсмажування печінки посипати продуктом цукровим піском, страва навряд чи стане жорсткою під час термічної обробки.

Навпаки, страва набуде м’якості та ніжності. Все чудово жуватиметься. Навіть найдосвідченіший гурман напевно отримає задоволення від такої трапези.

Ще один позитивний ефект від використання цукру – «маскування» неприємної гіркоти. На жаль, смажена печінка часто відрізняється наявністю неприємного смаку. Солодкий компонент допомагає усунути цю проблему.

Щоб цукор дав потрібний ефект, достатньо використовувати буквально дрібку. Якщо переборщити з цукром, це може призвести до того, що страва буде просто зіпсована.

Джерело: ПростоВей

Ви могли це не знати! ТОП-2 щоденні звички, які "вбивають" наш інтелект

середа, 24 грудень 2025, 17:27

Кожен обирає свій спосіб відпочинку: почитати книгу, або ж подивитися серіал. Проте експерти попереджають, що ваші щоденні звички мають значно потужніший вплив на наше здоров’я, ніж ми звикли вважати. Про це пише The Mirror. Університет Південної Австр...

Це може здивувати! Що відбувається з тілом після 30 років

середа, 24 грудень 2025, 17:11

30 років - це важливий етап: тіло вже не підліткове, але ми ще молоді. Проте організм починає зазнавати певних змін, про які варто знати, передають Патріоти України. З віком зачаття стає складнішим, а вагітність може бути ризикованішою. Чим раніше план...