А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними, передають Патріоти України.

Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону.

Подробиці

Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду.

Недосвідченому кулінару ця дія може здатися дурною і безглуздою. Але все ж таки результат буде.

І він повністю влаштує навіть найвибагливішого гурмана: страва набуде чудового зовнішнього вигляду і чудового смаку.

Для чого потрібен лід у бульйоні

Багато господинь скаржаться на те, що страва постійно виходить каламутною і неапетитно виглядає.

Використання замороженої води таки допомагає вирішити цю проблему.

За рахунок кубика льоду, що вчасно опинився в каструлі, бульйон вийде набагато чистішим і прозорішим.

Проте ключове слово – «вчасно». Кидати кубик у киплячий відвар пізно.

Холодний інгредієнт повинен опинитися у рідкій страві ще до того, як вона закипіла.

Таким чином, бульйон повинен дійти до кипіння разом із крижаним кубиком. Кулінарна хитрість «спрацює» лише за дотримання цієї умови.

А ви це знали? Чому не можна зберігати яйця в дверцятах холодильника

субота, 6 грудень 2025, 23:40

Яйця - дуже смачний, корисний і цінний продукт, який фахівці рекомендують їсти щодня. З них можна приготувати смачну яєчню, а також омлети, салати, і просто зварити яйця пашот, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz розповідає, чому не можна збе...

Перевірте себе! Слон чи руки - що ви побачили першим? Тест і його розшифровка

субота, 6 грудень 2025, 19:10

Оптична ілюзія обіцяє за лічені секунди розповісти про ваш рівень готовності до ризику в житті. Зображення містить лише два основні елементи - слона та дві людські долоні, але те, що ви побачите першим, нібито вказує на глибоко приховані риси характеру...