Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними, передають Патріоти України.
Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону.
Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду.
Недосвідченому кулінару ця дія може здатися дурною і безглуздою. Але все ж таки результат буде.
І він повністю влаштує навіть найвибагливішого гурмана: страва набуде чудового зовнішнього вигляду і чудового смаку.
Для чого потрібен лід у бульйоні
Багато господинь скаржаться на те, що страва постійно виходить каламутною і неапетитно виглядає.
Використання замороженої води таки допомагає вирішити цю проблему.
За рахунок кубика льоду, що вчасно опинився в каструлі, бульйон вийде набагато чистішим і прозорішим.
Проте ключове слово – «вчасно». Кидати кубик у киплячий відвар пізно.
Холодний інгредієнт повинен опинитися у рідкій страві ще до того, як вона закипіла.
Таким чином, бульйон повинен дійти до кипіння разом із крижаним кубиком. Кулінарна хитрість «спрацює» лише за дотримання цієї умови.
Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...
Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...