
Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними, передають Патріоти України.
Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону.
Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду.
Недосвідченому кулінару ця дія може здатися дурною і безглуздою. Але все ж таки результат буде.
І він повністю влаштує навіть найвибагливішого гурмана: страва набуде чудового зовнішнього вигляду і чудового смаку.
Для чого потрібен лід у бульйоні
Багато господинь скаржаться на те, що страва постійно виходить каламутною і неапетитно виглядає.
Використання замороженої води таки допомагає вирішити цю проблему.
За рахунок кубика льоду, що вчасно опинився в каструлі, бульйон вийде набагато чистішим і прозорішим.
Проте ключове слово – «вчасно». Кидати кубик у киплячий відвар пізно.
Холодний інгредієнт повинен опинитися у рідкій страві ще до того, як вона закипіла.
Таким чином, бульйон повинен дійти до кипіння разом із крижаним кубиком. Кулінарна хитрість «спрацює» лише за дотримання цієї умови.
Навіть дрібні звички можуть зіпсувати перше враження або похитнути стосунки. Переривання, брак уваги чи постійні скарги - ці сигнали помічають швидше, ніж ви думаєте. Час перевірити себе, передають Патріоти України. Перериваючи когось, ви показуєте: «М...
Подорожуючи Україною, можна помітити, що між полями часто тягнуться смуги дерев. Вони захищають ґрунти від вітрів, утримують вологу й допомагають підвищувати врожайність, передають Патріоти України. Проте багато з них давно не доглядаються — там лежить...