Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними.
Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону.
Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду.
Недосвідченому кулінару ця дія може здатися дурною і безглуздою. Але все ж таки результат буде.
І він повністю влаштує навіть найвибагливішого гурмана: страва набуде чудового зовнішнього вигляду і чудового смаку.
Для чого потрібен лід у бульйоні
Багато господинь скаржаться на те, що страва постійно виходить каламутною і неапетитно виглядає.
Використання замороженої води таки допомагає вирішити цю проблему.
За рахунок кубика льоду, що вчасно опинився в каструлі, бульйон вийде набагато чистішим і прозорішим.
Проте ключове слово – «вчасно». Кидати кубик у киплячий відвар пізно.
Холодний інгредієнт повинен опинитися у рідкій страві ще до того, як вона закипіла.
Таким чином, бульйон повинен дійти до кипіння разом із крижаним кубиком. Кулінарна хитрість «спрацює» лише за дотримання цієї умови.
Інструкторка з водіння Хлоя Міллер-Ейрд із південно-західного Лондона поділилася у TikTok своїм досвідом після покупки першого електромобіля. Вона розповіла про речі, про які не знала раніше, і дала важливі поради для тих, хто розглядає придбання елект...
Вибір кухонних меблів - це рішення на роки, тому колір має надзвичайне значення. Інтенсивний, глянцевий червоний сьогодні - це синонім поганого смаку. Такий дизайн нагадує меблі з початку 2000-х, виглядає застарілим, дешевим і без смаку. На червоних фа...