А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними.

Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону.

Подробиці

Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду.

Недосвідченому кулінару ця дія може здатися дурною і безглуздою. Але все ж таки результат буде.

І він повністю влаштує навіть найвибагливішого гурмана: страва набуде чудового зовнішнього вигляду і чудового смаку.

Для чого потрібен лід у бульйоні

Багато господинь скаржаться на те, що страва постійно виходить каламутною і неапетитно виглядає.

Використання замороженої води таки допомагає вирішити цю проблему.

За рахунок кубика льоду, що вчасно опинився в каструлі, бульйон вийде набагато чистішим і прозорішим.

Проте ключове слово – «вчасно». Кидати кубик у киплячий відвар пізно.

Холодний інгредієнт повинен опинитися у рідкій страві ще до того, як вона закипіла.

Таким чином, бульйон повинен дійти до кипіння разом із крижаним кубиком. Кулінарна хитрість «спрацює» лише за дотримання цієї умови.

Це шокує! Як навушники з шумопоглинанням перепрограмовують ваш мозок і чим це загрожує

вівторок, 4 березень 2025, 23:10

Продажі навушників із шумопоглинанням різко зросли за останні роки, пропонуючи «перевагу» у вигляді блокування всіх небажаних звуків навколо вас, передають Патріоти України. Але минулого тижня експерти попередили, що надмірне використання цих популярни...

Все просто! Тренер розповів, як скинути 10 кілограмів без будь-яких змін раціону

вівторок, 4 березень 2025, 18:09

Повільне споживання їжі може стати важливим кроком на шляху до зниження ваги. Така звичка допомагає контролювати кількість споживаних калорій, що дозволяє ефективніше скинути до 10 кілограмів. РБК-Україна (проект Styler) також повідомляє про продукти, ...