А ви це знали? Навіщо лити пиво у сковорідку - хитрий трюк, який врятує кухонний інвентар

Пиво є одним із найпопулярніших алкогольних напоїв у світі. Проте багатьох здивує, що він стане у нагоді не лише під час зустрічі з друзями, відпочинку після важкого робочого дня чи при перегляді футбольного матчу, а й для вирішення побутових проблем. Наприклад, проблеми, як очистити сковороду від нагару, передають Патріоти України.

Напевно, багато з нас стикався з проблемою нагару на сковорідці. На жаль, такий кухонний інвентар не довго залишається в ідеальному стані після початку його використання. З часом на будь-якій сковорідці осідає шар жиру та інших забруднень, позбутися від яких не так то й легко.

У такій ситуації вирішити проблему допоможе пиво. Справа у тому, що в його складі крім ячменю та хмелю є також натуральні кислоти. Під час взаємодії із забрудненнями ці кислоти розчиняють їх, і відмити шар нагару стане набагато легше і простіше.

Як очистити сковороду від нагару пивом

Якщо потрібно очистити сковороду від нагару з внутрішнього боку, достатньо буде налити потрібну кількість пива всередину посудини і залишити відмокати на 20 хвилин. Коли цей час мине, помити звичним способом.

Якщо потрібно очистити сковороду від нагару зовні, доведеться знайти якусь посудину, яка більша за неї за розмірами. В ту посудину ставимо сковорідку і заливаємо пивом, щоб покрилися усі забруднення. Залишаємо на 20 хвилин. Якщо шар нагару досить великий, можна залишити і на довше. Потім виймаємо посудину і миємо. Забруднення повинні відчищатися набагато легше. Таким самим способом можна відчистити і каструлі, на яких з’явився шар нагару.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...