А ви це знали? Навіщо мудрі господині додають соду під час смаження цибулі

Сода давно стала незамінною помічницею в кулінарних та різних справах побутового характеру, передають Патріоти України.

Досвідчені кухарі пояснили, навіщо при смаженні цибулевої нарізки в сковороду потрібно насипати трохи гідрокарбонату натрію.

Подробиці

Приготування цілої низки страв пов’язане з використанням цибулі. Частина передбачає смаження овочів.

Всього за кілька хвилин цибуля набуває карамельного відтінку. Якщо згаяти момент, то доведеться задовольнятися підгорілим овочом або смажити нову цибулю.

Якщо зняти цибулю раніше часу, то вона не просмажиться і не набуде апетитного відтінку.

Щоб вирішити цю проблему, мудрі господині використовують хитрість із харчовою содою. Гідрокарбонат натрію зберігає текстуру цибулі та допомагає уникнути підгоряння. З содою овочева нарізка набуває насичено-золотого відтінку.

Коли додавати соду

Спочатку цибулю смажать до появи легкої золотистості. Коли вона набуває карамельного відтінку, додають третину чайної ложки на кожні 300 г цибулі.

При такій концентрації сода не впливає на смак, але дозволяє ідеально посмажити цибулю.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...