А ви це знали? Навіщо мудрі господині додають соду під час смаження цибулі

Сода давно стала незамінною помічницею в кулінарних та різних справах побутового характеру, передають Патріоти України.

Досвідчені кухарі пояснили, навіщо при смаженні цибулевої нарізки в сковороду потрібно насипати трохи гідрокарбонату натрію.

Подробиці

Приготування цілої низки страв пов’язане з використанням цибулі. Частина передбачає смаження овочів.

Всього за кілька хвилин цибуля набуває карамельного відтінку. Якщо згаяти момент, то доведеться задовольнятися підгорілим овочом або смажити нову цибулю.

Якщо зняти цибулю раніше часу, то вона не просмажиться і не набуде апетитного відтінку.

Щоб вирішити цю проблему, мудрі господині використовують хитрість із харчовою содою. Гідрокарбонат натрію зберігає текстуру цибулі та допомагає уникнути підгоряння. З содою овочева нарізка набуває насичено-золотого відтінку.

Коли додавати соду

Спочатку цибулю смажать до появи легкої золотистості. Коли вона набуває карамельного відтінку, додають третину чайної ложки на кожні 300 г цибулі.

При такій концентрації сода не впливає на смак, але дозволяє ідеально посмажити цибулю.

Не робіть так! Помилка у нанесенні помади, яка додає вам років і підкреслює недоліки губ

неділя, 11 травень 2025, 18:35

Видання Express розповіло про один з головних косметичних промахів, який робить зовнішність старшою на вигляд, акцентуючи на зморшках, передають Патріоти України. Неправильна текстура помади може зробити губи візуально тоншими та підкреслити вікові змі...

Один з них викликає залежність! ТОП-5 шкідливих інгредієнтів у шоколаді

неділя, 11 травень 2025, 12:05

Шоколад - улюблений десерт мільйонів, спокуса, перед якою важко встояти. Експерти попереджають - деякі інгредієнти, що містяться у складі шоколаду, можуть бути не лише шкідливими для здоров'я, а й викликати справжню залежність. Про які складові шоколад...