Сода давно стала незамінною помічницею в кулінарних та різних справах побутового характеру, передають Патріоти України.
Досвідчені кухарі пояснили, навіщо при смаженні цибулевої нарізки в сковороду потрібно насипати трохи гідрокарбонату натрію.
Приготування цілої низки страв пов’язане з використанням цибулі. Частина передбачає смаження овочів.
Всього за кілька хвилин цибуля набуває карамельного відтінку. Якщо згаяти момент, то доведеться задовольнятися підгорілим овочом або смажити нову цибулю.
Якщо зняти цибулю раніше часу, то вона не просмажиться і не набуде апетитного відтінку.
Щоб вирішити цю проблему, мудрі господині використовують хитрість із харчовою содою. Гідрокарбонат натрію зберігає текстуру цибулі та допомагає уникнути підгоряння. З содою овочева нарізка набуває насичено-золотого відтінку.
Коли додавати соду
Спочатку цибулю смажать до появи легкої золотистості. Коли вона набуває карамельного відтінку, додають третину чайної ложки на кожні 300 г цибулі.
При такій концентрації сода не впливає на смак, але дозволяє ідеально посмажити цибулю.
Чистота в домі — це не тільки питання естетики, а й запорука здоров’я. Особливо важливо підтримувати гігієну підлоги, адже саме вона найбільше контактує з пилом, брудом і мікроорганізмами. На ринку представлений широкий вибір засобів для чищення поверх...
Редиска є однією з найперших овочевих культур, яка з'являється на наших столах навесні. Її швидке дозрівання, хрустка текстура та приємний смак роблять її незамінною в раціоні багатьох людей. Особливо цінуються ранні сорти редиски, які дозволяють отрим...