А ви це знали? Навіщо накривати вершкове масло склянкою

Вершкове масло - необхідний інгредієнт у безлічі страв. Ми мажемо його на бутерброди, готуємо з ним випічку і навіть соуси. Однак, якщо ви забудете дістати масло з холодильника заздалегідь, його використання може перетворитися на кошмар, передають Патріоти України.

Холодні та тверді бруски роблять приготування їжі більш складним та довгим. На щастя, є простий спосіб упоратися з цією проблемою, інформує Ukr.Media.

Здається, що розм'якшити вершкове масло до кремової консистенції зовсім нескладно і не вимагає багато часу. Проте чи не кожен трюк дає задовільні результати. Наприклад, краще уникати нагрівання молочних продуктів у мікрохвильовій печі.

Тому, якщо вам потрібно використовувати в рецепті м'яке вершкове масло, а ваше тверде як камінь, спробуйте метод зі склянкою. Він займе у вас лише кілька хвилин.

Дотримуйтесь простої інструкції:

  1. Покладіть вершкове масло на тарілку або в миску.
  2. Наповніть склянку гарячою водою із раковини.
  3. Залишіть склянку приблизно на п'ять хвилин, щоб вона нагрілася.
  4. Потім вилийте воду і накрийте нагрітою склянкою кубик вершкового масла.
  5. Залишіть на п'ять хвилин і готово! У вас є розм'якшене масло з кремовою текстурою.

Як ще можна розм'якшити вершкове масло?

Є ще кілька методів, які можна використовувати для отримання ідеальної консистенції.

Один з них — розрізати кубики вершкового масла на дрібніші шматочки, а потім залиште їх на столі приблизно на 30 хвилин.

Цей спосіб займе трохи більше часу, але спрацює так само добре, як і трюк зі склянкою, і вимагатиме менше зусиль.

Нині це може шокувати! ТОП-5 дивних ласощів, які споживали діти у СРСР

четвер, 4 вересень 2025, 12:05

Життя в Радянському Союзі було сповнене обмежень у всьому. В умовах дефіциту солодощів діти знаходили альтернативи. Про це йдеться в матеріалі OBOZ.ua. Сьогодні ж такі смаколики здаються абсолютно дивними, передають Патріоти України. Недостиглі фрукти ...

Не робіть помилок! Що категорично не можна виливати в раковину

четвер, 4 вересень 2025, 9:45

Проблема засміченої раковини на кухні є досить поширеною, і часто вона виникає через те, що ми зливаємо туди заборонені речі. Деякі відходи можуть не лише забити труби, а й пошкодити обладнання та забруднити довкілля, інформує ТСН, передають Патріоти У...