А ви це знали? Навіщо обприскувати штори лаком для волосся - несподівано корисний лайфхак

Розприсканий на свіжовипрані штори лак для волосся може позбавити необхідності у довгому процесі прасування. До того ж, цей лайфхак захистить тканину від бруду та пилу, інформують Патріоти України.

Прасування штор – доволі трудомісткий процес, тому багато хто віддають перевагу розвышування штор на карнизи одразу після прання. Волога робить матеріал значно важчим і він розтягується під власною вагою.

Проте, ефект не завжди ідеальний і можуть залишатися складки. І цю проблему можна вирішити за допомогою лаку для волосся. Як тільки повісите штори на карниз, одразу ж потрібно розприскати на них спрей. На тканині утвориться специфічне покриття, що зробить матеріал значно важчим і випрямить його.

Невидимий шар лаку також має ще одну корисну функцію – захист від бруду та пилу. Цей лайфхак не лише дозволить уникнути прасування, але і зменшить частоту прання.

Особливості прання

Але помити фіранки все ж згодом доведеться і тут є декілька хитростей. Не всі знають, що деякі тканини необхідно "загартувати" перед пранням. Це допоможе не лише краще відмити тканину, але і зменшить шанс усадки матеріалу.


Штори зазвичай зроблені з делікатних тканин, тому їх слід потримати у теплій воді близько години, а лише потім складати у пральну машину. Також подібні матеріали не люблять занадто високих або занадто низьких температур. Оптимальною буде температура від 30 до 40 градусів.

Здається, що штори не мають прямого контакту з брудом, але насправді на них збирається шерсть тварин та пил. До того ж вони можуть жовтіти від сонця або диму.

Якщо вони знебарвилися під впливом сонячних променів, у воду потрібно додати харчову соду, якщо ж фіранки мають відтінок іншого кольору, скористайтеся кондиціонером для білизни.

Кухонні занавіски також мають особливості догляду. Не виключено, що на них міг зібратися жир, тому у пральну машинку потрібно додати миючий засіб. А щоб тканина завжди залишалася білою – додайте трохи солі під час прання.

Не всі знають, що прикраси на шторах можуть зіпсувати прання. Тому перед цим необхідно обережно зняти зі штор намистини, стрічки і тому подібне. І краще одразу не виймати фіранки, а залишити їх на декілька хвилин у пральній машині, щоб позбутися зайвої води.

А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

неділя, 28 квітень 2024, 12:12

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України. Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З ...

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...