А ви це знали? Навіщо під час варіння рису додавати оцет - кулінарна хитрість

Хтось скаже, що зварити рис - справа проста, а хтось страждає від того, що він постійно клейкий, рисинки розпадаються, а колір не білий, а сірий. Страва і на смак, і на вигляд не дуже приваблива, передають Патріоти України.

Подробиці

Досвідчені кулінари додають у рис під час варіння оцет близько 1 ч. л. на 1 л води. Можна обирати класичний або яблучний. Яблучний може надати страві характерного аромату та присмаку, тому він не всім смакує.

Одна чайна ложка оцту може закрити три проблеми.

  • Оцтова кислота відбілює зерна. При варінні з оцтом рисова каша виходить білою, зникає неприємний сірий відтінок.
  • Розсипчастість. Оцет не врятує від склеювання, якщо ви не промийте зерна перед варінням. Протер рис, який варився у підкисленій воді, гірше склеюються.
  • Цілісність зерна. Під час варіння в підкисленій воді зерна не так сильно розварюються.

Якщо оцту під рукою немає, його можна замінити лимонним соком у такій же кількості.

Джерело: ПростоВей

ТОП-3 хитрощі, які допоможуть позбутися неприємного запаху під час смаження риби

понеділок, 22 липень 2024, 11:15

Будь-який кулінар знає, що при приготуванні страв з риби на кухні з’являється дуже специфічний запах, передають Патріоти України. Для цього, як правило, використовуються витяжка та провітрювання. Але за допомогою трьох кулінарних секретів можна смажити...

Лише спробуйте! Замість звичайної запеченої риби приготуйте оладки зі скумбрії

понеділок, 22 липень 2024, 10:14

Скумбрію маринують та запікають. Дуже популярна копчена риба. Смаки всім добре знайомі. Пропонуємо вам урізноманітнити рибне меню та приготувати оладки зі скумбрії. Незвично та оригінально, передають Патріоти України. Для приготування потрібні наступні...