А ви це знали? Навіщо під час варіння рису додавати оцет - кулінарна хитрість

Хтось скаже, що зварити рис - справа проста, а хтось страждає від того, що він постійно клейкий, рисинки розпадаються, а колір не білий, а сірий. Страва і на смак, і на вигляд не дуже приваблива, передають Патріоти України.

Подробиці

Досвідчені кулінари додають у рис під час варіння оцет близько 1 ч. л. на 1 л води. Можна обирати класичний або яблучний. Яблучний може надати страві характерного аромату та присмаку, тому він не всім смакує.

Одна чайна ложка оцту може закрити три проблеми.

  • Оцтова кислота відбілює зерна. При варінні з оцтом рисова каша виходить білою, зникає неприємний сірий відтінок.
  • Розсипчастість. Оцет не врятує від склеювання, якщо ви не промийте зерна перед варінням. Протер рис, який варився у підкисленій воді, гірше склеюються.
  • Цілісність зерна. Під час варіння в підкисленій воді зерна не так сильно розварюються.

Якщо оцту під рукою немає, його можна замінити лимонним соком у такій же кількості.

Джерело: ПростоВей

В очікуванні свята! Яку штучну ялинку вибрати - зелену чи "засніжену"

середа, 10 грудень 2025, 8:45

Зимові свята наближаються. Їхній атрибут - ялинка. І все частіше люди віддають перевагу штучним ялинкам. Це і турбота про природу, і зручність… Вибір штучних новорічних дерев такий, що очі розбігаються. Наприклад, ялинка може бути зеленою, припорошеною...

Додайте дрібку в каву - і забудете про солодке! Лікарі в захваті від ефекту

середа, 10 грудень 2025, 8:15

Ароматні суміші, які ми звикли використовувати лише у випічці, мають куди ширший потенціал. Їхній насичений склад століттями застосовується у натуральній медицині, а користь від них відчутна вже після кількох днів регулярного вживання. Дієтологи радять...