А ви це знали? Навіщо під час варіння рису додавати оцет - кулінарна хитрість

Хтось скаже, що зварити рис - справа проста, а хтось страждає від того, що він постійно клейкий, рисинки розпадаються, а колір не білий, а сірий. Страва і на смак, і на вигляд не дуже приваблива, передають Патріоти України.

Подробиці

Досвідчені кулінари додають у рис під час варіння оцет близько 1 ч. л. на 1 л води. Можна обирати класичний або яблучний. Яблучний може надати страві характерного аромату та присмаку, тому він не всім смакує.

Одна чайна ложка оцту може закрити три проблеми.

  • Оцтова кислота відбілює зерна. При варінні з оцтом рисова каша виходить білою, зникає неприємний сірий відтінок.
  • Розсипчастість. Оцет не врятує від склеювання, якщо ви не промийте зерна перед варінням. Протер рис, який варився у підкисленій воді, гірше склеюються.
  • Цілісність зерна. Під час варіння в підкисленій воді зерна не так сильно розварюються.

Якщо оцту під рукою немає, його можна замінити лимонним соком у такій же кількості.

Джерело: ПростоВей

Поставте це у ванній - і запахи зникнуть за лічені хвилини

вівторок, 9 грудень 2025, 7:15

Помістіть у ванну кімнату простий натуральний ароматизатор - і забудьте про хімічні освіжувачі. Старомодний, але дієвий метод повертається, адже він безпечний, дешевий та працює краще за покупні засоби, передають Патріоти України. У ванній кімнаті завж...

Народні прикмети на 9 грудня. Зачаття Пресвятої Богородиці, що треба зробити, а чого варто уникати на велике церковне свято. Особливу увагу приділяють жінкам

вівторок, 9 грудень 2025, 7:08

Християни східного обряду 9 грудня за новим стилем (22 грудня за старим) відзначають зачаття Пресвятої Богородиці та згадують святу Анну, матір Діви Марії. У народному календарі - Анна Темна, Анна Зимова. За старих часів цього дня намагалися всіляко об...