А ви це знали? Навіщо під час варіння рису додавати оцет - кулінарна хитрість

Хтось скаже, що зварити рис - справа проста, а хтось страждає від того, що він постійно клейкий, рисинки розпадаються, а колір не білий, а сірий. Страва і на смак, і на вигляд не дуже приваблива, передають Патріоти України.

Подробиці

Досвідчені кулінари додають у рис під час варіння оцет близько 1 ч. л. на 1 л води. Можна обирати класичний або яблучний. Яблучний може надати страві характерного аромату та присмаку, тому він не всім смакує.

Одна чайна ложка оцту може закрити три проблеми.

  • Оцтова кислота відбілює зерна. При варінні з оцтом рисова каша виходить білою, зникає неприємний сірий відтінок.
  • Розсипчастість. Оцет не врятує від склеювання, якщо ви не промийте зерна перед варінням. Протер рис, який варився у підкисленій воді, гірше склеюються.
  • Цілісність зерна. Під час варіння в підкисленій воді зерна не так сильно розварюються.

Якщо оцту під рукою немає, його можна замінити лимонним соком у такій же кількості.

Джерело: ПростоВей

П'єте зелений чай при гіпертонії? Лікарі попереджають про неочікувану реакцію організму

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:48

Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...

Це може здивувати! Вчені назвали найефективніший спосіб уберегти мозок від старіння

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:07

Нові дослідження доводять, що регулярна їзда на велосипеді може значно знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Вчені спостерігали за майже півмільйоном дорослих протягом 13 років і виявили, що у велосипедистів ризик старечого недо...