А ви це знали? Навіщо під час варіння в каструлю з буряком потрібно класти хлібну скоринку

Буряк - корисний овоч, але готується тривалий час. Процедура може тривати до двох годин, передають Патріоти України.

Багато господарок мріють прискорити процес варіння цього коренеплоду, а також мінімізувати наслідки, наприклад, поширення неприємного запаху на кухні. Досвідчені кулінари знають, що це можливо.

Подробиці

Для початку овоч потрібно ретельно вимити.

Після цього коренеплід необхідно покласти у киплячу воду. У цьому випадку буряк звариться швидше.

Якщо помістити буряк у холодну воду, то час готування збільшиться.

Досвідчені господині також рекомендують додати у воду чайну ложку цукру, або трохи оцту, щоб зберегти гарний червоний колір плоду.

Щоб позбутися неприємного аромату, що виділяється при варінні буряків, до нього в каструлю потрібно додати хліб. Можна взяти скоринку чорного хліба, щоб нейтралізувати запах.

Такі прості правила значно спростять процес приготування.

Джерело: ПростоВей

Варто включити в раціон! ТОП-11 продуктів, які роблять мозок гострішим

вівторок, 23 грудень 2025, 19:06

Наш мозок - це найпотужніший "м’яз" нашого тіла, який потребує не лише тренувань, а й правильного харчування. Те, що ми їмо щодня, безпосередньо впливає на концентрацію, пам’ять, швидкість мислення та емоційний стан, передають Патріоти України. Деякі п...

Повільно вбиває! Це найгірша закуска для вашого серця

вівторок, 23 грудень 2025, 18:10

Кардіологи попереджають: картопляні чіпси - це не просто калорійна закуска, а серйозна загроза для серцево-судинної системи, передають Патріоти України. Навіть запечені чіпси не є безпечним варіантом — вони все одно містять багато рафінованих вуглеводі...