А ви це знали? Навіщо потрібно класти губку в холодильник - секрет досвідчених господинь

Продукти навіть у холодильнику не можуть зберігатися довше, ніж їм "приписано" від природи. Але якщо ви помітили, що ваші овочі та фрукти постійно псуються занадто швидко, то варто перевірити, чи не занадто висока вологість у вашому холодильнику, передають Патріоти України.

Крім вологості, звісно, є ще й інші причини, які прискорюють псування овочів та фруктів. Наприклад, неправильне їх розміщення на полицях та в контейнерах, адже багато плодів мають властивість прискорювати дозрівання своїх "сусідів по полиці". Таку властивість мають, зокрема, яблука, банани та помідори.

А от вологість може "добити" продукти і ще більше прискорити їхнє псування. Для того, щоб позбутися вологості у холодильнику або суттєво зменшити її кількість, допоможе звичайна поролонова кухонна губка. Бажано брати нову, яка ще не була у використанні.

Якщо покласти таку губку в холодильник, вона вбиратиме у себе зайву вологу. Це допоможе овочам та фруктам довше залишатися свіжими. Замість губки можна використати також паперові рушники або навіть газети – вони матимуть такий же ефект. Проте їх потрібно час від час змінювати у міру того, як вони розмокатимуть від вологи.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...