
Продукти навіть у холодильнику не можуть зберігатися довше, ніж їм "приписано" від природи. Але якщо ви помітили, що ваші овочі та фрукти постійно псуються занадто швидко, то варто перевірити, чи не занадто висока вологість у вашому холодильнику, передають Патріоти України.
Крім вологості, звісно, є ще й інші причини, які прискорюють псування овочів та фруктів. Наприклад, неправильне їх розміщення на полицях та в контейнерах, адже багато плодів мають властивість прискорювати дозрівання своїх "сусідів по полиці". Таку властивість мають, зокрема, яблука, банани та помідори.
А от вологість може "добити" продукти і ще більше прискорити їхнє псування. Для того, щоб позбутися вологості у холодильнику або суттєво зменшити її кількість, допоможе звичайна поролонова кухонна губка. Бажано брати нову, яка ще не була у використанні.
Якщо покласти таку губку в холодильник, вона вбиратиме у себе зайву вологу. Це допоможе овочам та фруктам довше залишатися свіжими. Замість губки можна використати також паперові рушники або навіть газети – вони матимуть такий же ефект. Проте їх потрібно час від час змінювати у міру того, як вони розмокатимуть від вологи.
Слабке опалення у зимовий період є головною причиною появи у наших оселях плісняви. Коли батареї недостатньо гарячі, вони не справляються з осушенням повітря і спори грибів починають інтенсивно розмножуватись. Зарадити проблемі може допомогти провітрюв...
Зі зміною температури та настанням холодів багато власників парфумів помічають щось дивне: насичені парфуми раптом починають пахнути слабко або "мляво", передають Патріоти України. Помітивши цю зміну запаху, користувачі парфумів можуть зіткнутися з нео...