А ви це знали? Навіщо при смаженні цибулі додавати соду та цукор

Обсмажена цибуля часто стає компонентом багатьох страв, тому важливо навчитися її смачно готувати. У досвідчених господинь є маса хитрощів, які допомагають зробити смажену цибулю неймовірно смачною. Тому при приготуванні страви кулінари додають деякі компоненти, про які іноді навіть не здогадуємося.

Цукор

З цим компонентом все досить просто – його використовують для карамелізації овочів. Така цибуля стане ідеальною добавкою до риби, м’яса, салатів та гамбургерів.

Карамелізована цибуля стає смачнішою і зберігає свою текстуру. Додати його можна і до смаженої картопля з грибами.

Сода

З цим компонентом дещо складніше: на перший погляд може здатися, що він зовсім не потрібен. Як виявилося, це помилка.

Звичайна сода не дасть цибулі підгоріти. Також у овочів збережеться чудовий золотий відтінок. На стандартну порцію цибулі достатньо взяти третину маленької ложки.

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...