А ви це знали? Навіщо при смаженні цибулі додавати соду та цукор

Обсмажена цибуля часто стає компонентом багатьох страв, тому важливо навчитися її смачно готувати. У досвідчених господинь є маса хитрощів, які допомагають зробити смажену цибулю неймовірно смачною. Тому при приготуванні страви кулінари додають деякі компоненти, про які іноді навіть не здогадуємося.

Цукор

З цим компонентом все досить просто – його використовують для карамелізації овочів. Така цибуля стане ідеальною добавкою до риби, м’яса, салатів та гамбургерів.

Карамелізована цибуля стає смачнішою і зберігає свою текстуру. Додати його можна і до смаженої картопля з грибами.

Сода

З цим компонентом дещо складніше: на перший погляд може здатися, що він зовсім не потрібен. Як виявилося, це помилка.

Звичайна сода не дасть цибулі підгоріти. Також у овочів збережеться чудовий золотий відтінок. На стандартну порцію цибулі достатньо взяти третину маленької ложки.

Тільки три інгредієнти: Як приготувати еластичне тісто для вареників

середа, 3 грудень 2025, 18:12

Важко уявити різдвяне меню без вареників – ця страва обов’язково присутня на святвечірньому столі. Але приготувати ідеальні вареники непросто: секрет у гнучкому та тонкому тісті, для якого потрібне правильне борошно, передають Патріоти України. Кулінар...

"Невидима армія" у вашому житті: ТОП-5 сигналів, що вас маніпулюють

середа, 3 грудень 2025, 17:15

Техніка невидимої армії - один із улюблених трюків маніпуляторів, зокрема нарцисів. Вона дозволяє їм будувати власну вигадану реальність та змушує жертву погоджуватися на їхні умови, використовуючи ілюзію соціального тиску, передають Патріоти України. ...