А ви це знали? Навіщо при варінні рису додавати в каструлю ложку молока

Якщо простежити за діями професійних кулінарів під час приготування рису, можна звернути увагу на одну цікаву особливість. Багато кухарів вважають за краще використовувати додатковий інгредієнт - молоко, передають Патріоти України.

Подробиці

Зазвичай у каструлю вирушає одна ложка молочного напою. Робиться це в той момент, коли вода, в якій міститься крупа, вже дійшла до кипіння.

Зрозуміло, що кулінарів-початківців така дія не може не зацікавити. Відразу виникає запитання: «А навіщо потрібний молочний компонент?»

Який ефект дає молоко

Використання цього інгредієнта допомагає запобігти поширеній проблемі. Йдеться про злипання рисової крупи.

За рахунок молока каша точно не вийде клейкою. Страва вийде розсипчастою. Це означає, що гарнір вийде бездоганним.

Додавання до гарячої води молочного напою дає ще один цікавий ефект: каша точно не розвариться. Страва буде рівномірно розігріватися і набуде прийнятної консистенції.

Важливий нюанс

Наливати в каструлю із рисом потрібно виключно холодне молоко. Справа в тому, що важливо досягти ефекту перепаду температур, хоч він і буде мінімальним.

А ось якщо використовувати теплий напій, то не вдасться гарантувати отримання розсипчастого та неклейкого рису.

Плануєте продати авто? ТОП-5 простих способів підвищити його вартість

понеділок, 14 липень 2025, 20:05

Ринок вживаних авто продовжує зростати, і покупці шукають якісні пропозиції. Щоб ваша машина швидко знайшла нового власника і принесла максимальний дохід, експерти Vertu Motors радять звернути увагу на п’ять ключових моментів, передають Патріоти Україн...

Водіям на замітку! Що робити, якщо в машині немає аптечки, а вас зупинив поліцейський

понеділок, 14 липень 2025, 19:40

Ситуація, коли в авто немає медичної аптечки, може статися з кожним водієм. Якщо під час зупинки поліція просить показати аптечку, а її немає - не варто панікувати. Юристи “Автотеми” пояснюють, як діяти, щоб уникнути штрафуЮ передають Патріоти України....