А ви це знали? Навіщо в пральну машину заливають стакан горілки

В той час як деякі господині вирішують, що краще використовувати для прання — гель, порошок чи капсули, британські господині мають відповідь на це питання — краще всього допоможе горілка. Про це пише британське видання, передають Патріоти України.

На перший погляд це звучить абсурдно, але горілка дійсно дозволяє зробити білизну ще свіжішою та чистішою. Цей алкоголь є відмінним дезінфікуючим засобом, який допоможе позбавитися стійких плям і неприємного запаху. Спирт вбиває всі бактерії, а речі не пахнуть алкоголем — весь запах зникне під час прання.

Додайте в миючий засіб третину склянки горілки та запустіть програму в пральній машині. Як тільки барабан наповниться водою, натисніть кнопку «Стоп» і дайте суміші вбратися в одяг. За годину продовжіть програми прання у звичайному режимі. В той же час у цієї привабливої для сантехніків ідеї є і критики. Так, за словами експерта з промислової асоціації засобів особистої гігієни та миючих засобів Бернда Глассла, для необхідного ефекту концентрація спирту має бути від 70 до 90%. Це справді забезпечить дезінфікуючий ефект.

Але за інструкцією потрібно взяти третину склянки горілки, яку до того ж розбавлять 5 літрами води в машинці. Отже, концентрація спирту знизиться приблизно до 1%.

Як же можна позбутися неприємного запаху, якщо «лайф-хак» з горілкою виявиться неробочим?

Поради універсальні: періть білизну хоча б раз на місяць універсальним порошком із температурою 60 градусів. У таких порошках є відбілювач, які не тільки плями видаляє, а й позбавляє неприємного запаху.

Регулярно мийте лоток пральної машини та виймайте його після циклу прання, щоб вода могла вийти.

Розкрито секрети, які допоможуть приготувати смачні та соковиті котлети

четвер, 10 жовтень 2024, 23:10

Навіть якщо ви не один рік готуєте котлети, зібрані поради неодмінно вам знадобляться, бо, як кажуть у народі, вік живи – вік учись. Досвідчені господині діляться секретами, передають Патріоти України. Найсмачніші котлети виходять із фаршу, який постої...

65% дорослих мають знижену здатність перетравлювати лактозу: Кому і за яких умов не можна вживати сир

четвер, 10 жовтень 2024, 22:12

Якщо ви любите сир, врахуйте, що близько 65% дорослих людей має знижену здатність перетравлювати лактозу. Якщо ви відчуваєте дискомфорт після споживання сиру, можливо, вам варто зробити перерву, оскільки можуть бути й інші фактори, як непереносимість к...