А ви це знали? Навіщо в СРСР ставили по двоє вхідних дверей у квартиру

Радянський Союз вирізнявся своєю здатністю знаходити підходи для розв'язання проблем суспільства. Одним з цих нетипових рішень було встановлення двох дверей, передають Патріоти Україн

Для сучасних жителів великих міст ця особливість здається нераціональною, але в часи СРСР така конструкція була цілком обґрунтованою та необхідною. Про причини цього розповідає OBOZ.UA.

Замість того, щоб налагодити виробництво, радянська влада почала випускати книжки про те, як зробити дефіцитні продукти своїми руками. Замість того, щоб покращувати рівень життя, продавали горілку на кожному кроці, а замість того, щоб відкрити ринок нерухомості, почали будувати убогі хрущовки.

Такий своєрідний спосіб розв’язання проблем був на кожному кроці та стосувався навіть дрібниць. Наприклад однією з характеристик багатоповерхового житла 1950-1960-х років була наявність двох дверей.

Теплова ізоляція та захист від шуму

Спочатку в дешевих хрущовках ставили лише одні дерев’яні вхідні двері. Зважаючи на їхню якість не дивно, що вони погано утримували тепло та мали жахливу звукоізоляцію. Як наслідок, жителі квартир замерзали взимку та завжди чули розмови сусідів. Деякі намагалися розв'язати цю проблему самостійно за допомогою дермантину та поролону, але це не допомагало.

Зрештою мешканці будинку почали скаржитися, після чого забудовник замість того, щоб підвищувати якість матеріалів, почав ставити по двоє дверей. З тих пір додаткові двері створювали простір, який відігравав роль ізоляційного шару, що перешкоджає проникненню холодного повітря та зайвих звуків у квартиру.

Це така смакота! Який овоч можна додати до курячих відбивних, щоб вони були соковитими

вівторок, 2 липень 2024, 7:48

Класичні курячі відбивні дуже часто засушуються на сковорідці. Все це через те, що у м'ясі недостатньо жиру. Тому соковитості можна додати за допомогою баклажанів, передають Патріоти України. Ідея приготування відбивних з баклажанів і курки опублікован...

А ви це знали? Що буде з організмом, якщо пити мало води

вівторок, 2 липень 2024, 7:37

Організм 24 години на добу, сім днів на тиждень потребує води. Але важливо, щоб було вдосталь саме чистої питної води, передають Патріоти України. Якщо води не вистачатиме, можуть бути проблеми. Функції води різноманітні, вона:. Кілька склянок води вра...