А ви це знали? Навіщо заморожувати м’ясо перед приготуванням - кулінарна хитрість

Більшість господинь знає, що якщо готувати заморожене м’ясо, воно може не проваритися або не прожаритися, до того ж часто виходить жорстким, передають Патріоти України.

Але щодо стейків, то кажуть, що попередня заморозка йде їм тільки на користь.

До речі, у морозилці такі м’ясні заготовки зберігаються від 4 до 12 місяців.

Як приготувати стейк?

Якщо у рецепті виключено маринад, то м’ясо можна не розморожувати. Вважається, що у замороженому вигляді воно збереже більше вологи.

Зовні стейк вийде рум’яніший, а всередині буде соковитим і м’яким.

На сковороду потрібно налити олію без запаху, розігріти її і можна почати обсмажувати по 90 секунд з кожного боку. За цей час з кожного боку напівфабрикату має з’явитися скоринка.

Далі м’ясо знімають та відправляють у розігріту до 135 градусів Цельсія духовку. Тут його готують до середньої прожарки.

Вважається, що ідеальний стейк – це той, у якому температура тримається в межах 50 градусів.

Джерело: ПростоВей

ТОП-9 вітамінів, які подовжують життя - ось в яких продуктах вони містяться

неділя, 27 квітень 2025, 11:28

Правильне харчування та здоровий спосіб життя є ключовими факторами для довголіття. Однак існують вітаміни, які також впливають на тривалість нашого життя, передають Патріоти України з посиланням на сайт Real simple. Дієтолог Кейтлін Комо розповіла, що...

Несподіваний "бонус": Щоденне вживання арахісу допомагає зменшити алергічну реакцію в дорослих

неділя, 27 квітень 2025, 10:49

Дорослі з важкою алергією на арахіс можуть безпечно зменшити свою чутливість до алергену завдяки щоденному вживанню малих доз цього продукту, передають Патріоти України. Це довели вчені з Королівського коледжу Лондона, які провели унікальне клінічне до...